Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Годишњица пробоја Сремског фронта

У организацији Владе Републике Србије, СУБНОР-а Србије и Општине Шид, данас је у Меморијалном центру „Сремски фронт“ достојанствено обележена 69. годишњица пробоја Сремског фронта, када су партизанске, заједно са јединицама савезничке Црвене армије, поразиле моћну фашистичку армаду. У борбама је погинуло око 13.000 наших, као и 1.600 савезничких бораца.

CIMG0187

 

Државној церемонији присуствовало је више хиљада људи, а венце су положили представници Владе републике Србије – Министарства одбране, СУБНОР-а, Општине Шид, представници дипломатског кора из акредитованих амбасада у Београду, као и чланови породица погинулих бораца.

CIMG0227

Венац Владе Републике Србије, положио је премијер Ивица Дачић, а испред локалне самоуправе венац су положили председник општине Никола Васић, председник СО Шид др Бранислав Мауковић и заменик председника општине Срђан Малешевић.

CIMG0219

Након државне церемоније уследио је пригодан уметнички програм, а по завршетку, уз борбене песме из другог светског рата, посетиоци су кренули у обилазак Спомен-комплекса и Музеја „Сремски фронт“.

банер