Туристичка организација општине Шид

Сремски ручак чобански

У организацији Туристичке организације Шид и Месне заједнице Бачинци, 29.8.2015. на ранчу ЧЕСМИН ДО код Бачинаца, одржана је шеста по реду манифестација СРЕМСКИ РУЧАК ЧОБАНСКИ

Док су се учесници такмичили у прирпреми најбољег паприкаша, посетиоци и гости били су у прилици да посете изложбе оваца, коза, голубова, кунића и украсне живине, као и да уживају у богатом културно уметничком програму. Осим такмичења у кувању овчијег паприкаша, на програму је било и надметање у чобанском вишебоју као и такмичење у пецању за најмлађе.

Велики број удружења жена са територије шидске али и суседних општина, узело је учешће у манифестацији те су гости ранча јуче могли да уживају у њиховим рукотворинама, специјалитетима и старим заборављеним јелима.

Манифестацију је ове године отворио Симић Слободан управник специјалног резервата природе “Засавица”. а у уводном делу присутнима се обратио и Миодраг Линта председник удружења избеглих Срба из РХ и заменик председника Одбора за дијаспору Скупштине Србије.

Пехаре, дипломе и захвалнице најуспешнијим такмичарима и ове године урчио је председник СО Шид др Бранислав Мауковић. Прво место и признање за најбољи паприкаш припало је екипи “Липовача-Опаљеник”. Признање за најбоље уређен штанд припало је удружењу жена “Извор” из Беркасова, а победник у чобанском седмобоју био је Игор Чипкар.

Након проглашења победника и доделе признања, уследио је ручак и настављен је културно уметнички програм у ком је осим културно уметничких друштава са територие наше општине учествовао и специјални гост, певач Бора Дрљача.

 

банер