Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

baner-turizam opstina

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Ви сте овде: Насловна Туристичка организација Шид Најаве Гастро викенд у фебруару

Гастро викенд у фебруару

Средином фебруара на територији општине Шид одржавају се две традиционалне манифестације које се, ове године, одржавају истог викенда. Реч је о манифестацијама "Сремски свињокољ и кобасицијада" која се одржава 13. и 14. фебруара и "Сремска винијада" у Беркасову, која се одржава од 12. до 14. фебруара. 

10956098 10205664579762605 464231139 n

 За све љубитеље сремске кобасице, први дан манифестације "Сремски свињокољ и кобасицијада" је прави дан за посету наше општине. Тога дана одржава се такмичење у брзој обради меса, такмичење у брзом једењу кобасице и такмичење у прављењу кобасице. Посетиоци ће, као и сваке године моћи да купе сухомеснате производе и месне прерађевине али и да у духу ове манифестације пробају аутентичну храну по изузетно повољним ценама. Други дан манифестације резервисан је за оцењивање сувих кобасица.

kobasicijada2

За љубитеље доброг фрушкогорског вина препоручујемо посету манифестацији "Сремска винијада у Беркасову", где ће се сви заинтересовани произвођачи вина такмичити за награду најуспешнијег, али ће и сви остали посетиоци моћи да уживају у завршној вечери, која се традиционално одржава 14. фебруара уз богат и забаван културно-забавни програм.

Туристичко-информативни центар биће тог викенда отворен за све посетиоце који одлуче да управо 13. или 14. фебруара посете нашу општину. Добро нам дошли!

Ви сте овде: Насловна Туристичка организација Шид Најаве Гастро викенд у фебруару