Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Завршена 18. "Сремска куленијада"

У суботу 3. јуна 2017. године одржана је 18. "Сремска куленијада" у Ердевику, у организацији Сремске привредне коморе, Општине Шид, МЗ Ердевик, Туристичке организације Шид и Културно образовног центра Шид. Ове године такмичари су пријавили је рекордан број узорака кулена (132), излагача је било око 150, док је у програмском делу наступило око 700 учесника. 18. Сремска куленијада и ове године привукла је много посетилаца из Србије и региона, преко 10.000. 

1 kulenijada17

 На самом почетку званичног дела манифестације, присутнима су се обратили председник општине Шид, Предраг Вуковић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић и потпредседник Покрајинске Владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић.

2 kuleijada17

Апсолутни победник овогодишње "Сремске куленијаде" је Предраг Лемајић.

3 kulenijada17

И ове године манифестацији "Сремска куленијада" присуствовала је српска филмска, телевизијска и позоришна глумица и рођена Ердевичанка Мира Бањац која је поздравила све присутне и честитала успех победницима. 

4 kulenijada17

Богат културно-уметнички програм, за који се побринуо Културно образовни центар Шид, омогућио је посетиоцима да уживају у разноврсности културе и традиције сремског поднебља, али и других региона кроз наступе фолклорних група из Едревика, Шида, Кузмина, Босута, Бечеја, Темерина, Раковице, Чукарице, Брчког и Бијељине. 

5 kulenijada17

Организатори су и ове године припремили награде за излагаче. Награда за најуређенији штанд припала је радњи за производњу месних прерађевина "But&co" из Лаћарка, за најлепши штанд одабран је штанд "Tammy" козметика из Шапца, док је награда за највеселију екипу припала пољопривредном газдинству "Видовић" из Беркасова.  Најмлађи су учествовали у игри "Најкреативнији дечији цртеж на тему куленијаде" где је победу однела Весна Вукадиновић, ученица 6. разреда.

6 kulenijada17

Програм се завршио концертом групе "Освајачи" и ватрометом.  

7 kulenijada17

банер