Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Еуфонија 4 - "Вече Шопена"

Музичко-едукативни фестивал "Еуфонија 4", наставља се током септембра и октобра месеца. Четврти концерт у оквиру фестивала "Вече Шопена" одржаће се у понедељак, 18. септембра, у свечаној сали Владичанског двора са почетком у 19. часова.

eufonija vece sopena

 Клавир је сматран за изразито интиман инструмент, те је највише погодовао нежним душама попут душе пољског композитора и виртоуза Фредерика Шопена, јер су путем њега романтичари могли најподесније да изразе себе. Стога није чудно што је највећи део Шопеновог стваралаштва намењен управо клавиру. 

Милана Стојаковић и Невена Бајић су већ од првих контаката са Шопеновим клавирским опусом осетила пуну вредност титуле "песник клавира" коју његово име деценијама носи. Клавиристкиње овим концертом желе широј публици да приближе дело Фредерика Шопена, за њих једног од највећих лиричара и композитора.

eufonija vece sopena1 

Милана Стојаковић је дипломирала на Академији уметности у Новом Саду, док се Невена Бајић образовала на Академији лепих уметности у Београду. Оне поред извођачке делатности и љубави према Шопену, деле и педагошки рад у истој школи - основној музичкој школи "Филип Вишњић". Изабран програм, сачињен од валцера, мазурки, прелида и етида, није само резултат личних афинитета, већ и прецизно испраћеног методолошко-наставновг плана, чиме се додатно апострофира одредница едукативно у циљевима фестивала Еуфонија. 

банер