Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

baner-turizam opstina

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Ви сте овде: Насловна Туристичка организација Шид Најаве 38. Вишњићеви дани

38. Вишњићеви дани

Манифестација "Вишњићеви дани" ове године обележава јубилеј 250 година од рођења народног песника и гуслара Филипа Вишњића. Манифестација ће трајати од 2. до 6. новембра, ове године са изузетно богатим програмом. 

38 visnjicevi dani

 Током трајања манифестације "38. Вишњићеви дани" одржаће се промоције, концерти, представе, сусрети писаца у Културно образовном центру Шид, месту Вишњићеву и библиотеци "Симеон Пишчевић" у Шиду. 

Свечано отварање манифестације одржаће се 2. новембра, подизањем Вишњићеве заставе на јарболе испред Културно образовног центра Шид са почетком у 17:30 часова. 4. новембра одржаће се парастос, затим полагање венаца на гроб Филипа Вишњића као и отварање етно посатвке "Филип Вишњић" у Вишњићеву. 

38 visnjicevi dani1

Организациони одбор "Вишњићевих дана" сваке године расписује конкурс за доделу "Вишњићеве награде". Награда се додељује у две категорије: награда за животно дело и награда за младе, страости до 30 година.  Имена добитника биће објављена на свечаном отварању "Вишњићевих дана", а награде ће бити уручене на свечаној академији, која је, по програму, планирана за 5. новембар.