Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Завршена 19. Сремска куленијада

У суботу 02.јуна у Ердевику одржаван је 19 по реду Сремска куленијада под слоганом "У загрљају кулена и вина". Традиционална привредно-туристичка манифестација и ове године окупила је најбоље произвођаче кулена, најатрактивнијег и најквалитетнијег производа од свињског меса.

kulenijada 6

Манифестацију је отворио Милорад Малић, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, а у име домаћина и организатора, госте и посетиоце Куленијаде поздравили су председник Општине Шид Предраг Вуковић, Зоран Машић, у име МЗ Ердевик и Зоран Трповски у име Привредне коморе Војводине. Овогодишњи победник Сремске куленијаде је породица Лемајић из Шида, чији производи су били најквалитетнији у обе категорије, кулен у природном и вештачком омотачу.

kulenijada 31

Сремска куленијада, гастрономска манифестација која привлачи пажњу произвођача и дистрибутера кулена као и свих љубитеља доброг залогаја,и ове године имала је и богату понудуцрвених и белих вина.

kulenijada

Туристичка организација Шид, је такође имала свој штанд на манифестацији, где су посетиоци могли  боље да се информишу о туристичкој понуди општине Шид, и да купе сувенире.

kulenijada 13

И ове године манифестација је имала такмичарски, забавни и излагачки део. Преко 120 излагача сухомеснатих производа из Војводине и 112 узорака за оцењивање кулена. Током целог дана, на бини се одржавао културно-уметнички програм који је завршен вечерњим концертом групе Генерација 5.Број посетилаца манифестације: око 7000 

kuleniajda 32

kulenijada 17

 

банер