Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Дунавско гнездо-сремачко село поред реке као праг између бајке и садашњости

Туристичка организација Стара Пазова омогућила је ову награду за учеснике нашег фото конкурса „Шидска општина из вашег угла“ у салашу Дунавско гнездо.

 гнездо

На 40 км од Београда и 50 км од Новог Сада, на самој обали Дунава између Старог Сланкамена, некадашњег седишта римских легија у II веку и Старих Бановаца на чијој је обали орнитолошка еколошка станица са ретким врстама птица (забележеном у архиви Кембриџа) налази се село Сурдук са својим „Дунавским гнездом“.

У овом сремачком селу чија се архаична обала издиже 50 м изнад нивоа реке, као праг између бајколике уснуле прошлости и захуктале бучне данашњице, сеоски пансион „Дунавско гнездо“ нуди својим гостима одмориште од градске вреве у прелепом амбијенту сеоског домаћинства. Уметност декорисања и дух старине који одишу ентеријером као да сугеришу својим гостима да се макар на тренутак зауставе и препусте чаролији живота на селу. Дунавски шарм очуване природе и живописних војвођанских обичаја је непрестано присутан.

 гнездо 1

У оквиру сеоског пансиона „Дунавско гнездо“ на самом почетку плантаже лешника налазе се два двокреветна вајата са засебним купатилима и великом терасом, који су својом богато декорисаном орнаментиком јединствена реплика старих паорских котобања грађени прошлом веку на овим просторима.

Фејсбук страница „Дунавско гнездо“: https://www.facebook.com/dunavsko.gnezdo

банер