Туристичка организација општине Шид

Нема слика

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Ви сте овде: Насловна Туристичка организација Шид Најаве Издвајамо за вас - Шидско културно лето

Издвајамо за вас - Шидско културно лето

Богат програм који и ове године карактерише манифестацију Шидско културно лето намењена је свим узрастима и сигурни смо да ћете и ви наћи нешто што ће вас привући да баш овог лета посетите Шид. Уколико још увек нисте одлучили како да испуните слободне викенде, у наредних неколико реченица даћемо вам један од предлога. Резервишите општину Шид у свом календару као вашу викенд дестинацију од 10.-12. августа, а ево и због чега:

kulturno leto2018

Оно што би ми издвојили овог пута јесте продужени викенд који почиње у петак 10. августа у 19 часова, представљањем фрушкогорских вина у оквиру "Винског дана" који ће пратити незаобилазни тамбурашки ансамбл "Зоруле" концертом који почиње у 21.00. Током суботе, 11. августа, одржава се традиционална "Шидска фијакеријада" која почиње дефилеом у 12 часова, са стадиона ФК Шид и коју прати такмичење коњских запрега. У 18 часова, на Тргу културе у Шиду, представиће се удружења жена са традиционалним ручним радовима, обичајима, ношњама и храном.  Љубитељи трубача мораће да остану још један дан, зато што је недеља, 12. август, резервисана за концерт трубачког оркестра Данијела Јокановића.

fijakerijada2017

Смештај можете наћи у неком од наших преноћишта у Моровићу (ВУ Моровић, Вила Сунце, Етно газдинство Гагијево Седло, Вила Нова), у Шиду (Анђелин сан, Чубура, Пољоплод, Агропапуг) или у Беркасову у ресторану са преноћиштем "Далас". 

vinarske noci 2017

Уколико размишљате како да попуните слободно време у преподневним часовима, саветујемо вам да посетите неке од бројних културно-историјских споменика (МНУ Илијанум, Галерија слика Сава Шумановић, Спомен обележје Сремски фронт, Црквена ризница, манастир Привина Глава, манастир Света Петка, Манастир Ђипша) који се налазе на територији наше општине, а уколико сте љубитељ природе, увек можете прошетати обронцима Фрушке горе, који покривају северни део шидске општине. 

Можете обићи и новоотворену Етно поставку "Филип Вишњић", која се налази у селу Вишњићево (некадашњем селу Грк), где је овај српски Хомер живео и стварао. 

etno postavka filip visnjic

Истражујте, уживајте и открите зашто је баш ова мала општина била вечита инспирација уметницима! Туристичка организација Шид стоји вам на располагању за све информације и предлоге. 

Почетак Туристичка организација Шид Најаве Издвајамо за вас - Шидско културно лето