Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Ви сте овде: Насловна Туристичка организација Шид Новости Светски дан туризма 27.септембар 2018.

Светски дан туризма 27.септембар 2018.

Светски дан туризма, који се обележава сваког 27. септембра широм света, представља јединствену шансу за подизање свести о активном и потенцијалном доприносу туризма на одрживи развој. 
 
Светска туристичка организација (UNWТО) види дигиталне предности и иновације као део решења  изазова спајања континуираног раста и одговорног туристичког сектора. 
 
tour
- Употреба иновација и дигиталних предности пружа туризму могућност да унапреди инклузивност, оснаживање локалних заједница и ефикасно управљање ресурсима, поред осталих циљева унутар шире агенде одрживог развоја - рекао је Зураб Пололикасхвили, генерални секретар UNWТО-а. 
 
Званична прослава Светског дана туризма одржаће се у Будимпешти, главном граду земље која бележи стабилан раст туризма уз подршку конзистентних политика и посвећеност дигиталној будућности. 
 
Такође, на званичној прослави ће бити проглашени полуфиналисти првог UNWТО Тоurism Startup такмичења, који су покренули UNWТО и Globalia са циљем да истакну стартапе се иновативним идејама које имају потенцијал да револуционарно промене начин на који путујемо и уживамо у туризму.
 

Сходно томе дајемо Вам пар испиративних речи овог дивног јесењег дана и подстичемо на развој и учење које вам само путовање може донети. Уживајте и пронађите вашу следећу дестинацију.wt 2018 header

"Путовање је много више од разгледања споменика, то је дубока и трајна промена идеје живљења""

"Вежући се за једно место, човек прихвата све услове, чак и неповољне, и сам себе плаши неизвесношћу која га чека. Промена му личи на напуштање, на губитак уложеног, неко други ће запосети његов освојени простор, и он ће почињати изнова. Укопавање је прави почетак старења, јер је човек млад све док се не боји да започиње.Остајући, човек трпи или напада.Одлазећи, чува слободу, спреман је да промени место и наметнуте услове."

Ви сте овде: Насловна Туристичка организација Шид Новости Светски дан туризма 27.септембар 2018.