Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Светски дан туризма 27.септембар 2018.

Светски дан туризма, који се обележава сваког 27. септембра широм света, представља јединствену шансу за подизање свести о активном и потенцијалном доприносу туризма на одрживи развој. 
 
Светска туристичка организација (UNWТО) види дигиталне предности и иновације као део решења  изазова спајања континуираног раста и одговорног туристичког сектора. 
 
tour
- Употреба иновација и дигиталних предности пружа туризму могућност да унапреди инклузивност, оснаживање локалних заједница и ефикасно управљање ресурсима, поред осталих циљева унутар шире агенде одрживог развоја - рекао је Зураб Пололикасхвили, генерални секретар UNWТО-а. 
 
Званична прослава Светског дана туризма одржаће се у Будимпешти, главном граду земље која бележи стабилан раст туризма уз подршку конзистентних политика и посвећеност дигиталној будућности. 
 
Такође, на званичној прослави ће бити проглашени полуфиналисти првог UNWТО Тоurism Startup такмичења, који су покренули UNWТО и Globalia са циљем да истакну стартапе се иновативним идејама које имају потенцијал да револуционарно промене начин на који путујемо и уживамо у туризму.
 

Сходно томе дајемо Вам пар испиративних речи овог дивног јесењег дана и подстичемо на развој и учење које вам само путовање може донети. Уживајте и пронађите вашу следећу дестинацију.wt 2018 header

"Путовање је много више од разгледања споменика, то је дубока и трајна промена идеје живљења""

"Вежући се за једно место, човек прихвата све услове, чак и неповољне, и сам себе плаши неизвесношћу која га чека. Промена му личи на напуштање, на губитак уложеног, неко други ће запосети његов освојени простор, и он ће почињати изнова. Укопавање је прави почетак старења, јер је човек млад све док се не боји да започиње.Остајући, човек трпи или напада.Одлазећи, чува слободу, спреман је да промени место и наметнуте услове."

банер