Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

У Шиду одржан трећи Припремни турнир за светско квизинг првенство

У Шиду 16.марта  одржан је трећи Припремни турнир за светско квизинг првенсто у организацији Општине Шид, Туристичке организације Шид, а главни организатор био је Бранко Ерић из Шида.После такмичење учесници су обишли винарију "Дангуба" манастир Света Петка, манастир Привина Глава и цркву у Соту. После обиласка локалитета учесници су имали ручак и освежење у ресторану "Dallas G&Z"

pripremni turnir za svetsko kvizing prvenstvo

Што се самог квиз турнира тиче, на квалификационом тесту присутан је био 21 такмичар из разних крајева Србије: од наравно Шида и Адашеваца, Београда, Новог Сада, Србобрана, Футога, Ветерника, до Старе Пазове, Ужица, Бачког Петровца и Вршца. На тесту је било укупно 60 питања: 30 питања за 1 поен, 20 за 2 поена и 10 за три поена; затим по две словне и бројне комбинације и једна асоцијација. Све то требало је решити за 60 минута. Након резултата и сабирања бодова, 4 најбоља такмичара пласирала су се у полуфиналне борбе.У полуфиналу, такмичаре су чекала питања на која су заједнички одговарали и 4 загонетна појма у игри корак по корак, да би након тог дела, двојица са највише поена наставили свој дуел у финалу.

pripremni turnir za svetsko kvizing prvenstvo

У финалном окршају, након што су такмичари један другом пребацивали питања, лицитирали број тачних одговора у спојницама и решавали анаграме, добили смо победника. Рекло би се да је кључан моменат финала било Филипово лицитирање свих 10 главних градова у првој берзи, након чега Зоран није могао да поврати вођство. Тако је Филип Тот освојио свој други турнир у Шиду, а Зоран Ранисављевић друго, док је треће место припало Владимиру Крнач

pripremni turnir za svetsko kvizing prvenstvo

банер