Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Завршен 11. Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини

Поводом обележавања 15. октобра – Међународног дана сеоских жена, сваке године обележава се Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини  а  ове године у  суботу 28. септембра одржан је једанаести по реду у Шиду.

3 2

Свечано манифестацију отворио је председник општине Шид Предраг Вуковић, потпредседница Скупштине АПВ Снежана Седлар, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић и   директорка Завода за равноправност полова Диана Миловић.

55

Ове године на сајму учествовало је око 200 удружења из свих општина Војводине,  која су представила  посетиоцима  своја стваралаштва,  рукотворине и традиционалну војвођанску  храну.

20190928 123908

Како би очувале традицију и пренеле на генерације које долазе, жене из удружења су за најмлађе посетиоце предшколских установа одржале радионицу под називом „Учила ме моја бака“ која се односила  на припреми старих колача, ткање на разбоју и  креативно прављење луткица за игру  од природних материјала,  све оно што су и нас училе наше баке са села.

разбој

Наша Туристичка организација Шид, је такође имала свој штанд на манифестацији  где су посетиоци могли  боље да се информишу о туристичкој понуди општине Шид.

9

Програм манифестације употпунила су разна културно-уметничка друштва са територије општине Шид, концерт ученика Музичке школе "Филип Вишњић" Шид, као и наступ певачице изворне музике Драгане Радосављевић Цакане.

20190928 125906

Најлепши уређен штанд имао је клуб жена „Завичај“ Општина Житиште, а најлепши сувенир Удружење пазовачких жена -Стара Пазова, победницима су уручене пригодне награде.

najlepsi stand

Велика нам је част  што смо имали прилику да подржимо и угостимо  жене из руралних подручја Војводине и заједно са њима истакнемо колико су битне за развој  и одрживост сеоског туризма али и локалних заједница уопште.

 

 

банер