Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

XXII СРЕМСКА КУЛЕНИЈАДА У ЕРДЕВИКУ

Једна од најзначанијих и највећих манифестацији у општини Шид, одржана је 03. јула 2021.године  у Ердевику.

слика бр1

На велико задовољсво општине Шид Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић заједно са Министром унутрашњих послова Александром Вулином уручила је награде апсолутним победницима Сремске Куленијаде.

Потом су заједно са Председника Општине Шид Зорана Семеновића обишли штандове излагача и разговарали са произвођачима кулена.

Манифестацију је отворио Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић.

слика број 2

слика број 3

Овогодишњи жири вредно је радио и оценио 56 узорака а по њиховој оцени најбољи кулен у узаном омотачу направио је Милан Кабић из Шида док је за кулен у прородном омотачу апсолутну победу однела Емилија Јеремић из Мартинаца.

слика број 4

Манифестацију Сремску куленијаду посетило је рекордних 10.000 људи, који су имали прилику да уживају у разноврсним специјалитетима гастрономије, за које се пробринуло преко 160 излагача хране и пића.

слика број 5

слика број 6

слика број 7

слика број 8

слика број 9

слика број11

Током дана сви посетиоци имали су прилику да уживају у културни-уметничком програму и звуцима тамбуре, док се сама манифестација завршила спектакуларним Концертом групе „Лапсус Бенд“ уз ватромет.

слика 16

слика 17

штанд општине

Организатори манифестације: Општина Шид, МЗ Ердевик, Културно-образовни Центар Шид, Туристичка организација Шид и Регионална Привредна Комора Сремска Митровица.

 

банер