Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

baner-turizam opstina

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Ви сте овде: Насловна Туристичка организација Шид ОБЕЛЕЖЕНА 77. ГОДИШЊИЦА ПРОБОЈА СРЕМСКОГ ФРОНТА

ОБЕЛЕЖЕНА 77. ГОДИШЊИЦА ПРОБОЈА СРЕМСКОГ ФРОНТА

Данa 12.04.2022. године на спомен обележју Сремски фронт обележена је 77. годишњица од пробоја Сремског фронта - историјског догађаја који је означио крај Другог светског рата на територији наше државе.

slika z i d

Обележавање 77. годишњице од пробоја Сремског фронта отпочело је поменом у цркви Св. Стефана Штиљановића, након чега су положени венци у знак сећања на хероје Сремског фронта. Церемонији коју организује Одбор Владе Републике Србије за неговање традиције, поред представника општине Шид присуствовала је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, а венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, основне школе "Сремски фронт", СУБНОР-а, представници дипломатског кора, као и бројна удружења, грађани и потомци палих бораца.

slika vojska

Председник општине Шид захвалио је присутнима што су са свих страна Србије, и ове године, дошли на спомен обележје како би одали почаст онима који су највећег светског непријатеља оличеног у нацизму заувек отерали са наше равнице и наше Србије, те дали свој допринос обележавању почетка краја најстрашнијег и најсуровијег поглавља у историји човечанства.

slika 3

Ви сте овде: Насловна Туристичка организација Шид ОБЕЛЕЖЕНА 77. ГОДИШЊИЦА ПРОБОЈА СРЕМСКОГ ФРОНТА