Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

ОБЕЛЕЖЕНА 77. ГОДИШЊИЦА ПРОБОЈА СРЕМСКОГ ФРОНТА

Данa 12.04.2022. године на спомен обележју Сремски фронт обележена је 77. годишњица од пробоја Сремског фронта - историјског догађаја који је означио крај Другог светског рата на територији наше државе.

slika z i d

Обележавање 77. годишњице од пробоја Сремског фронта отпочело је поменом у цркви Св. Стефана Штиљановића, након чега су положени венци у знак сећања на хероје Сремског фронта. Церемонији коју организује Одбор Владе Републике Србије за неговање традиције, поред представника општине Шид присуствовала је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, а венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, основне школе "Сремски фронт", СУБНОР-а, представници дипломатског кора, као и бројна удружења, грађани и потомци палих бораца.

slika vojska

Председник општине Шид захвалио је присутнима што су са свих страна Србије, и ове године, дошли на спомен обележје како би одали почаст онима који су највећег светског непријатеља оличеног у нацизму заувек отерали са наше равнице и наше Србије, те дали свој допринос обележавању почетка краја најстрашнијег и најсуровијег поглавља у историји човечанства.

slika 3

банер