Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

XXIV СРЕМСКА КУЛЕНИЈАДА У ЕРДЕВИКУ

Ердевик је и ове године домаћин велике гастрономске манифестације, 24. по реду Сремске куленијаде. У организацији Општине Шид, Туристичке организације Шид, МЗ Ердевик, Привредне коморе – РПК Сремска Митровица и КОЦ Шид, Сремска куленијада одржава се под добро познатим слоганом “У загрљају кулена и вина”, и ове године окупила је велики број излагача – произвођача сухомеснатих производа, винара, произвођача сира, слатких деликатеса и других производа домаће радиности.

KULENKO

 

 

Овогодишњу Куленијаду свечано је отворио Ненад Катанић, помоћник министарке за пољопривреду, шумарство и водопривреду, доделивши награде апсолутним победницима 24. Сремске куленијаде. Победнички кулен у категорији узаног омотача јесте кулен ПГ Милана Кабића из Шида, док је у категорији природног омотача победу однеo кулен Лемаић К&М. Награде су ове године додељене и најбољим винарима - винаријама Тривановић, Брестовачки, Војновић и винарији Равница. 

POBEDNIK

Представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде су у пратњи председника општине Шид, Зорана Семеновића обишли штандове и поздравили бројне излагаче, уверивши се да су најбољи укуси Србије данас сабрани баш у Ердевику.

NASTUP DECA

Програм манифестације обогатили су наступи културно-уметничких друштава, који су изазвали велику пажњу посетилаца и улепшали овај догађај,показавши како се чува традиција и народно стваралаштво.

GOCA KONCERT

Спектакуларним концертом поп певачице Гоце Тржан, сјајном атмосфером и ватрометом испратили смо  24.Сремску куленијаду!

GOCA I GUZVA

 

банер