Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

ЗА САВРШЕН ДАН НИЈЕ ПОТРЕБНО ОТИЋИ ДАЛЕКО - СРЕМСКИ ФРОНТ

Сремски фронт је кључна локација у историји Другог светског рата, oвде су се одиграле битке које су значајно утицале на исход рата, и данас представља важно спомен обележје, посетом овом месту, имаћете прилику да дубље разумете значај овог историјског догађаја.

Када стигнете на Сремски фронт, прво ћете приметити импресивне споменике посвећене војницима који су се борили на овом фронту. Ови споменици сведоче о храбрости и оданости оних који су се жртвовали за своје земље.

IMG 5ac969dbcc6da5c71e6a526f1a190a8d V

Поред споменика, можете истражити музеје и изложбе које детаљно приказују историјски контекст и ток догађаја на Сремском Фронту. Упознаћете се са стратегијама, оружјем и свакодневним животом војника из тог периода. Захваљујући добром очувању туристима је дочаран значај овог историјском места.

IMG 0e07dbacf0e3b69ea85aa914f7fe3212 V

Сремски фронт такође нуди прелепе природне пејзаже. Верујемо да је, поред историјског значаја, оно што привлачи туристе да дођу и посете спомен обележје сама природа. Шетња око овог подручја доноси Вам прилику да осетите спокојност која је заменила некадашњу борбу. Наши равнички предели пружају спектар боја травних површина и пружају очима и души наших туриста мир. Многе стазе и видиковци омогућавају Вам да уживате у природним лепотама док се сећате историјске важности овог места. А на стазама овог туристичког комплекса високо стоје тополе, које певају ушима симфонију ветрова и лишћа, асоцирају нас на гласове војника који су положили своје животе, часно и храбро бранећи нашу земљу.

Овде се чува традиција, уметност и духовност, где нас повезују прошлост, садашњост и будућност, тако да смо ове године имали велику посећеност, а посебно у претходних неколико месеци. У већем броју долазе људи из наше земље, али је повећано и интересовање туриста, чија је национална структура мало другачија него претходних година.

IMG c2ec54ff2b5a69962306f68f83aa97f0 V

Уживајте у посети Сремском Фронту, где прошлост и природа заједно стварају дубоко инспиративно искуство.

 

 

 

банер