Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Завршен "Сремски ручак чобански"

Завршена је четврта по реду манифестација "Сремски ручак чобански".

2

Прве вечери, 30.08. са почетком у 20.00 часова, у сали Дома културе у Бачинцима, посетиоци су имали прилику да уживају у културно-уметничком програму, који су извели КПД "Ђура Киш" из Шида и СКУД "Ђердан" из Кукујеваца, као и ученици ОШ "Бранко Радичевић". Током вечери одржан је избор за најлепшу чобаницу. Све учеснице су се на бини појавиле у народним ношњама. Титулу налепше чобанице понела је Горана Брестовачки из Бачинаца, док је за прву пратиљу изабрана Александра Богичевић а другу пратиљу Јелена Лакнер. 

1

Други дан манифестације одржавао се на ранчу "Чесмин до" у прелепом природном амбијенту. Овогодишњу манифестацију карактерише велики број учесника, већи број посетилаца у односу на прошлу годину и неколико нових дисциплина. Манифестацију је отворио покрајински посланик, Мирослав Шпановић а најуспешнијим такмичарима награде је уручио Ромко Папуга, начелник општинске управе.

59

 

 У конкуренцији од 33 екипе, овогодишњи победник у кувању овчијег паприкаша је екипа "Боем" из Шида. У надвлачењу конопца најбоља је била екипа "Грчанци" из Вишњићева, док је у чобанском седмобоју победу однео Игор Крмек из Шида. 

25

 

49

Учешће у манифестације узела су и удружења жена са територије општине Шид, из Бачинаца, Шида, Бикић Дола, Сота и Беркасова и коњички клуб "Граничар 2011".

14

75

Поред наведених дисциплина, у оквиру манифестације одржано је и такмичење у пецању, КУП "Три луле", Изложба голубова и стоке и такмичење у шишању оваца. 

26

65

Уколико сте пропустили овогодишњу манифестацију, очекујемо Вас идуће године, у исто време, на истом месту! 

банер