Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Бициклистичка рута Срем

У среду, 16. октобра 2013. године, у просторијама Привредне коморе Србије, одржана је Уводна конференција пројекта "Cycling Danube - the establishment of the regional cycling route Srem". 

biciklizam

ЕУ и Аустријска развојна агенција су одобрили средства у износу од 138 хиљада евра за финансирање пројекта "Дунавски бициклизам - успостављање регионалне бициклистичке руте Срем". Главни носиоци пројекта су Привредна комора Срема и Регионална развојна агенција Срем, док су партнери на пројекту НП Фрушка гора, град Сремска Митровица и општина Шид.

Пројекат ће се реализовати у наредних годину дана, колико је потребно за израду пројектно-техничке документације, са циљем да се, кроз развој бициклистичког туризма унапреди социо-економских прилика у Срему. Први корак ће бити израда Студије потенцијала руте која има 142 километра. Полазиште руте је у близини границе са Хрватском, на територији општине Шид. Ту се спаја са хрватском бициклистичком рутом, те се тако формира прекогранични коридор Срем. Бициклистичка рута пролази кроз неколико општина, а завршава се у Инђији, где се спаја са дунавском рутом Еуро вело 6.

Пројектом ће бити обухваћено обележавање руте, изградња одморишта, алтернативних праваца и појединих деоница а реализоваће се кроз рад међуопштинске радне групе за туризам. Представник општине Шид у овом пројекту је Кристина Радосављевић, заменик директора Туристичке организације Шид. 

банер