Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

baner-turizam opstina

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Шидско културно лето

01.08.2013. године почиње, сада већ традиционална, манифестација "Шидско културно лето" која ће ове године трајати нешто дуже, до 24.08. 

Посетите нас и овог лета, уживајте у музици, културно-уметничком програму, традицији, спорту, храни и вину. 

Добродошли!

flajer prednja sidskokulturnoleto2013

Етно дан у Моровићу

Дана 04.08.2013.године, у Моровићу на школском игралишту, биће одржана пета по реду манифестација "етно дан", где ће бити изложени ручни радови удружења жена. 

Програм манифестације:

15.00 часова - изложбено-продајни део

18.00 часова - свечани дефиле

20.00 часова - културно-уметнички програм

По завршетку програма предвиђена је вечера уз дружење и  музику.

Приход од продаје биће дониран за лечење наше суграђанке Аните Балаж из Ердевика. 

razglednice turisticki savez13

Кад мотористи кувају

17. августа 2013.године, на фудбалском игралишту ФК "Једнота" у Шиду, са почетком у 12.00 часова, Мото клуб Free Riders из Шида, организује "Мото гулаш". Такмичарске екипе сачињавају четири члана а организатор обезбеђује месо, огрев и награде за прва три места. Након проглашења победника одржаће се рок концерт.

Дођите да заједно уживамо у доброј музици и доброј храни! 

MOTO GULASH

 

Сремски сајам животиња

30. јуна 2013. године у Батровцима ће се по први пут одржати манифестација Сремски сајам животиња.

Copy of plakat

Олимпијада у заборављеним дечијим играма

Позивамо Вас да 28. 29. и 30 јуна посетите излетиште Липовача, надомак Шида, где ће се по други пут одржати Олимпијада у заборављеним дечијим играма. Деца из целе земље и региона прошле године су показали своје умеће у играма које су играли њихови родитељи, баке и деке.

ucesnici

Рушење мајског дрвета

У недељу, 23.јуна одржава се традиционална манифестација "Рушење мајског дрвета" у Бикић Долу. Ова манифестација је стари русински обичај, који су Русини, мигрирајући из Словачке на ове територију општине Шид донели и неговали све ове деценије и векове. 

majsko-drvo

Манифестације у јуну

Посетите Шид када липе цветају!

Манифестације јун

Бициклистичка трка "Улицама Саве Шумановића"

Позивамо све љубитеље бициклизма да у недељу, 16. јуна 2013. године посете Шид, где се, тога дана одржава традиционална трка Лиге Србије "Улицама Саве Шумановића" у организацији Бициклистичког савеза Србије и Б.К "Шид". Трка се организује за три категорије: Јуниори, Кадети и Млађи кадети. 

Propozicije

 

Етно дан у Привиној Глави

У понедељак, 03. јуна, у Привиној Глави, удружење жена "Манастирски бисери", Манастир Св. Архангела Михаила и Гаврила и МЗ Привина Глава одржавају Етно дан и обележавају празник Цар Константин и Царица Јелена - Завет села.
 
razglednice turisticki savez16

У загрљају кулена и вина

01. јуна ће се у Ердевику одржати 14. Сремска куленијада. Ова манифестација промовише и слави највреднији и најатрактивнији производ од свињског меса - кулен. То је такмичење физичких и правних лица у традиционалној производњи кулена у природном и вештачком омотачу, са богатом понудом црвених и белих вина и целодневним културно-уметничким програмом. 

galerija-3

Ближи се мото сусрет!

Мото сусрет 17. 18. i 19. мај 2013. Мото клуб Шид. 

Остало је још свега неколико дана до Мото сусрета. За све који су планирали да посете нашу општину овог викенда прилажемо видео запис Мото сусрета из 2011.године и програм овогодишње манифестације:

moto skup 2013

 

МТБ - CROS COUNTRY

У недељу, 26. маја, у организацији Бициклистичког савеза Србије и МТБ "Једнота" Шид, на Липовачи ће се одржати МТБ - CROS COUNTRY, МТБ Лига Србије у 12 категорија. Почетак трке је заказан за 11.00 часова. Позивамо све љубитеље ове спортске дисциплине да дођу и пропрате овај спортски догађај.

 

mtb trka