Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

baner-turizam opstina

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Ускршњи базар у Шиду

27.априла, на Врбицу, удружење жена "Шидијанке" организују Ускршњи базар у порти цркве Св.Николаја и у централном парку у Шиду. Базар ће бити отворен у периоду од 10.00 до 19.00 часова а за све посетиоце је припрепљено прегршт изненађења. У 17.00, као и претходних година, у Владичанском двору, биће отворена Васкршња изложба шарених јаја. Све у духу Ускрса, најрадоснијег дечијег празника. Посетите нас и уживајте са нама. 

uskrsnja-jaja

Припреме за Сремску куленијаду

images

Дана 05.03.2013. године је одржан састанак, где је формиран Организациони одбор манифестације "Сремска куленијада", кога чине представници локалне самоураве, месне заједнице Ердевик, Привредне коморе Срема као и представници Туристичке организације Шид и Културно образовног центра Шид.

МТБ трка лиге Србије

26. маја 2013. године на Липовачи ће бити организована трка МТБ лиге Србије у организацији Б. К. "Једнота" из Шида. Већ пету годину, овај бициклистички клуб организује МТБ трку лиге Србије на територији шидске општине. Претходних година број учесника се кретао између 100 и 120. 

Трка је на највишем државном нивоу, с тим што је отворена и за учеснике из иностранства, за све категорије. Ове године, по први пут ће бити организована и парасајклинг трка (за особе са инвалидитетом) и трка полетарац (за децу до 12 година). 

slika mtb

Обележавање пробоја Сремског фронта

На 106. километру ауто пута од Београда према Загребу, уз леву обалу реке Босут, покрај села Адашевци, подигнут је величанствено спомен обележје "Сремски фронт". То је композиција чији садржај трајно подсећа све генерације на једну од највећих и најтежих, одлучујућих битака II светског рата. Аутор спомен обележја је академски вајар Јован Солдатовић.

1

Мото скуп на Липовачи

Мото клуб Шид, већ четврту годину за редом организује Мото скуп на Липовачи. Због несвакидашњег амбијента и добре организације Мото скуп је изузетно посећен. Ове године Мото скуп ће се одржати 17., 18. и 19. маја. Посетиоце ће забављати "Зона катастрофа" из Новог Сада, "Гнев анђела" из Братунца, "Микрокозма" из Подгорице, "Зоран Мишић & Fireball из Осјека и "Bandx AC/DC tribute band" из Београда. 

moto skup 2013

Позивамо све љубитеље двоточкаша и добре музике да и нас и ове године посете!

Stand up

Првог априла, на Светски дан шале, Шиђани ће имати прилику да погледају професионалну "stand up" комедију, у извођењу Ненада Даниловића и Срђана Динчића, познатијих као Неша Бриџис и Динча. 

nesa-bridzis

Премијера представе "Соба за успаванку"

У петак, 29. марта у сали Културно образовног центра Шид биће одиграна премијера позоришне представе "Соба за успаванку" Аматерског позоришта "Бранислав Нушић" у режији Цветина Аничића.

soba za uspavanku
 

Масленице - беле покладе

Удружење српско-руског пријатељства "Шид" обележиће у недељу 17.марта беле покладе, масленице, традиционални руски али и обичај народа са нашег поднебља који представља испраћање зиме и дочекивање пролећа. 

maslenice

 

Рођенданска мото журка

moto zurka

16. марта 2013. Мото Клуб Шид организује већ традиционални шести рођендан у Словачком дому у Шиду. Очекује вас одличан провод уз добру музику и, наравно, рођенданску торту.

Дружење у организацији удружења жена "Моровићанке"

Morovicanke

У петак, 1. марта 2013. године, Удружење жена "Моровићанке" обележавају своју седму годишњицу.

Винијада у току!

 Copy of Vinijada

 Данас, 11.02.2013. године, од 10.00 до 18.00 часова у просторијама МЗ Беркасово, прикупљају се узорци младих вина (берба 2012.) у категорији бело и црвено вино. Сваки учесник може да учествује са једним вином из сваке категорије.

Књижевно вече са Љиљаном Хабјановић Ђуровић

sjaj-u-oku-zvezde

Најчитанији писац на српском језику , Љиљана Хабјановић Ђуровић гостоваће у великој сали Галерије слика "Сава Шумановић" у Шиду