Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Етно дан у Привиној Глави

У понедељак, 03. јуна, у Привиној Глави, удружење жена "Манастирски бисери", Манастир Св. Архангела Михаила и Гаврила и МЗ Привина Глава одржавају Етно дан и обележавају празник Цар Константин и Царица Јелена - Завет села.
 
razglednice turisticki savez16

У загрљају кулена и вина

01. јуна ће се у Ердевику одржати 14. Сремска куленијада. Ова манифестација промовише и слави највреднији и најатрактивнији производ од свињског меса - кулен. То је такмичење физичких и правних лица у традиционалној производњи кулена у природном и вештачком омотачу, са богатом понудом црвених и белих вина и целодневним културно-уметничким програмом. 

galerija-3

Ближи се мото сусрет!

Мото сусрет 17. 18. i 19. мај 2013. Мото клуб Шид. 

Остало је још свега неколико дана до Мото сусрета. За све који су планирали да посете нашу општину овог викенда прилажемо видео запис Мото сусрета из 2011.године и програм овогодишње манифестације:

moto skup 2013

 

МТБ - CROS COUNTRY

У недељу, 26. маја, у организацији Бициклистичког савеза Србије и МТБ "Једнота" Шид, на Липовачи ће се одржати МТБ - CROS COUNTRY, МТБ Лига Србије у 12 категорија. Почетак трке је заказан за 11.00 часова. Позивамо све љубитеље ове спортске дисциплине да дођу и пропрате овај спортски догађај.

 

mtb trka

Ускршњи базар у Шиду

27.априла, на Врбицу, удружење жена "Шидијанке" организују Ускршњи базар у порти цркве Св.Николаја и у централном парку у Шиду. Базар ће бити отворен у периоду од 10.00 до 19.00 часова а за све посетиоце је припрепљено прегршт изненађења. У 17.00, као и претходних година, у Владичанском двору, биће отворена Васкршња изложба шарених јаја. Све у духу Ускрса, најрадоснијег дечијег празника. Посетите нас и уживајте са нама. 

uskrsnja-jaja

Припреме за Сремску куленијаду

images

Дана 05.03.2013. године је одржан састанак, где је формиран Организациони одбор манифестације "Сремска куленијада", кога чине представници локалне самоураве, месне заједнице Ердевик, Привредне коморе Срема као и представници Туристичке организације Шид и Културно образовног центра Шид.

МТБ трка лиге Србије

26. маја 2013. године на Липовачи ће бити организована трка МТБ лиге Србије у организацији Б. К. "Једнота" из Шида. Већ пету годину, овај бициклистички клуб организује МТБ трку лиге Србије на територији шидске општине. Претходних година број учесника се кретао између 100 и 120. 

Трка је на највишем државном нивоу, с тим што је отворена и за учеснике из иностранства, за све категорије. Ове године, по први пут ће бити организована и парасајклинг трка (за особе са инвалидитетом) и трка полетарац (за децу до 12 година). 

slika mtb

Обележавање пробоја Сремског фронта

На 106. километру ауто пута од Београда према Загребу, уз леву обалу реке Босут, покрај села Адашевци, подигнут је величанствено спомен обележје "Сремски фронт". То је композиција чији садржај трајно подсећа све генерације на једну од највећих и најтежих, одлучујућих битака II светског рата. Аутор спомен обележја је академски вајар Јован Солдатовић.

1

Мото скуп на Липовачи

Мото клуб Шид, већ четврту годину за редом организује Мото скуп на Липовачи. Због несвакидашњег амбијента и добре организације Мото скуп је изузетно посећен. Ове године Мото скуп ће се одржати 17., 18. и 19. маја. Посетиоце ће забављати "Зона катастрофа" из Новог Сада, "Гнев анђела" из Братунца, "Микрокозма" из Подгорице, "Зоран Мишић & Fireball из Осјека и "Bandx AC/DC tribute band" из Београда. 

moto skup 2013

Позивамо све љубитеље двоточкаша и добре музике да и нас и ове године посете!

Stand up

Првог априла, на Светски дан шале, Шиђани ће имати прилику да погледају професионалну "stand up" комедију, у извођењу Ненада Даниловића и Срђана Динчића, познатијих као Неша Бриџис и Динча. 

nesa-bridzis

банер