Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

"Улицама Саве Шумановића" 2017

У недељу, 11. јуна 2017. године одржана је традиционална бициклистичка трка "Улицама Саве Шумановића" у организацији Бициклистичког клуба "Шид" из Шида и Бициклистичког савеза Србије, а уз подршку Општине Шид и Туристичке организације Шид.

uSS 2017

17. Бициклистичка трка "Улицама Саве Шумановића"

У недељу 11. јуна одржаће се бициклистичка трка "Улицама Саве Шумановића" у организацији Бициклистичког клуба "Шид" и Бициклистичког савеза Србије, уз подршку Општине Шид и Туристичке организације Шид. Старт тке је у 11 часова испред платоа Културно образовног центра Шид. Сваке године ова манифестација привлачи све више учесника и посетилаца из Босне и Херцеговине, Хрватске, Мађарске и Србије. Трка је уврштена у календар Бициклистичког савеза Србије као Куп Србије а више пута је награђивана као једна од најбољих једнодневних трка у Србији. 

ul SS2017

Завршена 6. "Олимпијада у заборављеним дечијим играма"

На излетишту "Липовача" протеклог викенда организована је 6. "Олимпијада у заборављеним дечијим играма" у организацији Одреда извиђача "Лазар Бибић", а уз подршку Општине Шид, Црвеног крста и Туристичке организације Шид. Учешће је узело 11 екипа из Суботице, Перлеза, Мраморка, Шапца, Вареша у Босни и Херцеговини, као и три екипе из Шида. 

6 olimpijada17

Завршена 18. "Сремска куленијада"

У суботу 3. јуна 2017. године одржана је 18. "Сремска куленијада" у Ердевику, у организацији Сремске привредне коморе, Општине Шид, МЗ Ердевик, Туристичке организације Шид и Културно образовног центра Шид. Ове године такмичари су пријавили је рекордан број узорака кулена (132), излагача је било око 150, док је у програмском делу наступило око 700 учесника. 18. Сремска куленијада и ове године привукла је много посетилаца из Србије и региона, преко 10.000. 

1 kulenijada17

Шеста Олимпијада у заборављеним дечијим играма

Шеста "Олимпијда у заборављеним дечијим играма" одржаће се на излетишту "Липовача" од 2. до 4. јуна 2017. године. 

olimpijada 2017

23. Сусрети русинских основних и средњих школа

3. јуна 2017. године у Бикић Долу и Шиду одржаће се 23. Сусрети русинских основних и средњих школа у организацији Друштва за русински језик, књижевност и културу и ОШ "Сремски фронт" Шид у сарадњи са Општином Шид и Одбором за образовање Националног савета русинске националне мањине Републике Србије. 

23 susreti

Чудесни свет музике "Трио Сенсартика"

"Трио Сенсартика" наступиће 1. јуна, у оквиру музичко-едукативног фестивала "Еуфонија 4". Концерт ће се одржати у Музеју наивне уметности "Илијанум" са почетком у 19 часова. 

sensartika

18. Сремска куленијада

Традиционална манифестација "Сремска куленијада" одржава се сваке прве суботе јуна месеца, у прелепом столетном парку у центру Ердевика, у организацији Сремске привредне коморе, Општине Шид, МЗ Ердевик, Културно образовног центра Шид и Туристичке организације Шид. 18. по реду "Сремска куленијада" одржаће се 3. јуна 2017. године.

kulenijada 2017

Отворен музичко едукативни фестивал "Еуфонија 4"

22. маја 2017. године свечано је отворен музичко-едукативни фестивал "Еуфонија 4". Фестивал је организован заједничком сарадњом ОМШ "Фили Вишњић", УГ "Шидарт", УГ "Еуфонија" из Новог Сада, Културно образовног центра Шид, а под покровитељством Општине Шид. 

eufonija ot1

Обележена градска и црквена слава у Шиду

22. маја обележена је градска и црквена слава у Шиду. Поводом Дана града МЗ Шид доделила је Светоникољско признање, највеће градско признање које се додељује за укупан допринос развоју града. Овогодишњи добитник је Основна музичка школа "Филип Вишњић". У цркви Светог оца Николаја служена је Света литургија, а потом је улицама Шида прошла литија. 

hramovna slava

Поткатегорије

банер