Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Одржан Сајам стваралаштва жена Војводине у Бачкој Паланци

У суботу, 10.10.2015. године у Бачкој Паланци одржана је традиционална манифестација "Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини" где је 171 удружење жена представило своје радове.

sajam_stvaralastva_zena_vojvodine1

Завршен 48. Међународни сајам туризма у Новом Саду

Туристичка организација Шид је учествовала на 48. Међународном сајму туризма у Новом Саду  који је трајао од 08. - 10. октобра 2015. године, у оквиру простора Туристичке организације Војводине. Ове године, са нама се посетиоцима, по први пут представила и "ВУ Моровић". 

sajam_NS1

У посети манастиру Ђипша

Манастир Ђипша је један од три манастира који се налазе на територији општине Шид. Основао га је 1502. године српски деспот Јован Бранковић а први писани траг о овом манастиру датира са почетка 16.-ог века у рукописном Четворојеванђељу. 

djipsa 1

Снимање емисије "Широки план" у Ердевику

14. септембра Ердевик је посетила екипа емисије "Широки план", ТВ Војводине.

erdevik 1

Сремски ручак чобански 2015.

29. августа 2015. године у Бачинцима, на ранчу Чесмин До, одржаће се VI по реду „Сремски ручак чобански"

Plakat src2015

Ова привредно-туристичка манифестација је сјајна прилика за одличан провод са пријатељима и породицом, задњи викенд августа месеца на предивним обронцима Фрушке горе.

Ако одлучите да дођете и проведете викенд заједно са нама тамо, очекује Вас одлична забава.
Поред богатог културно-уметничког програма моћи ћете да присуствујете изложби оваца, коза, магараца, голубова, кунића и друге домаће и украсне живине. Моћи ћете да се подсетите укуса заборављених традиционалних јела која припремају удружења жена.

Бициклистичка трка хуманитарног карактера

Бициклистички клуб "Једнота" из Шида организује 09.08.2015. године "Шидску бициклијаду" и МТБ Шидски маратон. У такмичарском делу учествоваће све категорије од полетараца до рекреативаца, мушког и женског пола. Сви заинтересовани рекреативци за информације могу да се обрате Слободану Радовановићу на mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

slika mtb

Бесплатан обилазак музеја на спомен обележју Сремски фронт

У духу акције "Летујмо у Србији" Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Туристичка организација Шид обавештава све заинтересоване посетиоце да се улазнице за музеј на спомен обележју Сремски фронт неће наплаћивати у периоду од 01. до 31. августа.2015. године.

aleja_casti

Етно дан у Моровићу 2015

У оквиру традиционалне манифестације "Моровићки летњи дани" удружење жена "Моровићанке" организују  "Етно дан"  01. августа 2015. године са почетком у 16.00 часова. Овогодишње теме манифестације су: најлепши хлеб, најлепше кнедле и најлепша учесница у народној ношњи.

etno_dan

Званична посета помоћника директора ТОС-а

У уторак, 16.06.2015. у званичној посети општини Шид била је помоћник директора Туристичке организације Србије, Весна Раца-Радисављевић. Том приликом обишла је Туристички информативни центар Шид, цркву Св. Николаја, МНУ "Илијанум" и Галерију слика Сава Шумановић. Још једном смо имали прилику да се уверимо да посетилац не може остати равнодушан пред културно-историјским вредностима наше општине, Захваљујемо се госпођи Весни Раца - Радисављевић и радујемо се њеном поновном доласку!

1

Сремска куленијада представљена у Новом Саду

У периоду од 22. - 23. маја 2015. године, Туристичка организација Шид је учествовала на Етно арт Балкан фесту у Новом Саду, где је поред представљања туристичких производа општине Шид. промовисана и једна од најпосећенијих манифестација наше општине, Сремска куленијада у Ердевику. 

kulenijada1

Поткатегорије

банер