Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Олимпијада у заборављеним дечијим играма

Позивамо Вас да 28. 29. и 30 јуна посетите излетиште Липовача, надомак Шида, где ће се по други пут одржати Олимпијада у заборављеним дечијим играма. Деца из целе земље и региона прошле године су показали своје умеће у играма које су играли њихови родитељи, баке и деке.

ucesnici

Бициклисти и Сава Шумановић

У недељу, 16. јуна, одржана је традиционална трка "Улицама Саве Шумановића". Према речима организатора, петнаести пут по реду, ова трка је окупила око 130 учесника. 

15

Рушење мајског дрвета

У недељу, 23.јуна одржава се традиционална манифестација "Рушење мајског дрвета" у Бикић Долу. Ова манифестација је стари русински обичај, који су Русини, мигрирајући из Словачке на ове територију општине Шид донели и неговали све ове деценије и векове. 

majsko-drvo

Манифестације у јуну

Посетите Шид када липе цветају!

Манифестације јун

Бициклистичка трка "Улицама Саве Шумановића"

Позивамо све љубитеље бициклизма да у недељу, 16. јуна 2013. године посете Шид, где се, тога дана одржава традиционална трка Лиге Србије "Улицама Саве Шумановића" у организацији Бициклистичког савеза Србије и Б.К "Шид". Трка се организује за три категорије: Јуниори, Кадети и Млађи кадети. 

Propozicije

 

Етно дан у Привиној Глави

У понедељак, 03. јуна, у Привиној Глави, удружење жена "Манастирски бисери", Манастир Св. Архангела Михаила и Гаврила и МЗ Привина Глава одржавају Етно дан и обележавају празник Цар Константин и Царица Јелена - Завет села.
 
razglednice turisticki savez16

У загрљају кулена и вина

01. јуна ће се у Ердевику одржати 14. Сремска куленијада. Ова манифестација промовише и слави највреднији и најатрактивнији производ од свињског меса - кулен. То је такмичење физичких и правних лица у традиционалној производњи кулена у природном и вештачком омотачу, са богатом понудом црвених и белих вина и целодневним културно-уметничким програмом. 

galerija-3

Завршен Мото сусрет на Липовачи

У недељу, 19.маја завршен је четврти по реду Мото сусрет у организацији МК Шид. Организатори су задовољни посетом, која је и ове године повећана у односу на претходну, те је ову манифестацију посетило око 3.500 људи из земље и иностранства.

945748 566376980073269 1848241477 n

Ближи се мото сусрет!

Мото сусрет 17. 18. i 19. мај 2013. Мото клуб Шид. 

Остало је још свега неколико дана до Мото сусрета. За све који су планирали да посете нашу општину овог викенда прилажемо видео запис Мото сусрета из 2011.године и програм овогодишње манифестације:

moto skup 2013

 

МТБ - CROS COUNTRY

У недељу, 26. маја, у организацији Бициклистичког савеза Србије и МТБ "Једнота" Шид, на Липовачи ће се одржати МТБ - CROS COUNTRY, МТБ Лига Србије у 12 категорија. Почетак трке је заказан за 11.00 часова. Позивамо све љубитеље ове спортске дисциплине да дођу и пропрате овај спортски догађај.

 

mtb trka

Поткатегорије

банер