Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА "ЗЛАТОГЛАВА РУСИЈА"

sveta-rusija

У петак, 25.01.2013.године у 19.30, у Владичанском двору у Шиду, биће отворена изложба фотографија "Златоглава Русија", ауторке Валентине Ликоренко. Изложбу ће отворити Радмила Војновић, књижевница и председница Московско-српског дома. Поставка ће бити отворена  до 08.02.2013.године.

Сремски свињокољ и кобасицијада

Позивамо Вас да 09.02.2013.године присуствујете традиционалној манифестацији „Сремски свињокољ и кобасицијада“, која се по 16.пут одржава у Шиду.



pozivnica svinjokolj

Сремски ручак чобански

SREMSKI-RUCAK-COBANSKI-2012

Туристичка организација општине Шид организоваће по трећи пут привредно - туристичку манифестацију "СРЕМСКИ РУЧАК ЧОБАНСКИ", на ранчу ЧЕСМИН ДО у Бачинцима, 1.септембра.

Шунка фест

Други Фестивал у част шунке отворен је 7. Јуна 2012. у Сали мастер центра новосадског сајма и трајао је до 10. Јуна.

 

sunka-fest

 

Шунка фест је јединствена манифестација у Србији која афирмише и промовише домаћу шунку, као један од најпопуларнијих сухомеснатих производа не само у Европи, него и у целом свету.

Сајам Туризма 2011


Од 24.-27.2.2011. одржан је 33. Међународни Сајам туризма у Београду на којем је учествовала и Туристичка Организација Шида у склопу Туристичке Организације Војводине.

 

sajam2011

Први дан сајма смо се представили са темом „ Шид- град два сликара“. Посетиоци су могли видети репродукцје Саве Шумановићћа и Илије Башичевића Босиља.

Винијада 2011


12., 13. и 14. фебруара, шеснаести пут  по реду одражана је „Сремска Винијада“ у Беркасову. Укупан број такмичара је био 25, од тога 8 такмичара са црвеним вином и 17 са белим.

Sremska vinijada Berkasovo

Узорци су се предавали 12. фебруара , а за њихово оцењивање био је задужен стручни жири у саставу: проф.др. Слободан Јовић са Пољопривредног факултета у Земуну, мр. Александар Петровић са Пољопривредног факултета у Земуну и  дипл.инг. виноградарства Слободан Шапоња. Увече је проф.др. Слободан Јовић одржао предавање на тему „Вински пут и његов значај“.

Израда пројекта Етно Куће у Моровићу


Село Моровић је од општинског центра Шида удаљено 15 км, налази се на обалама река Босут и Студвa које премошћује са чак пет мостова. Скромни остаци некадашње тврђаве и скоро реновирана црква Марије Терезије на улазу у само село указују на богату историју овог краја.

morovic

У селу се налазе  кошаркашки, фудбалски и тениски терени. Атар Моровић смештен је у срцу босутских шума. Окружује га 22 000 ха шуме, углавном висококвалитетног храста лужњака. Босутске шуме су природни резерват богат бројном високом и ниском дивљачи као што су: јелени, дивље свиње, срне, фазани и др. Природно богатство се огледа и у постојању великог броја заштићених врста птица.

Стаза здравља на Липовачи

Пројекат стаза здравља на Липовачи

 

STAZA-ZDRAVLJA1Издигнута попут зеленог острва изнад питоме Војводине, Фрушка гора обухвата простор Националног парка површине 25. 525 ha. Благе падине, столетне шуме храста китњака и белог граба, које обухватају око 90% парка, чувено виногорје и стари манастири привлаче пажњу како излетника, љубитеља природе, тако и научника.

Дани Шида на Златибору

 На „Данима Шида“ на Златибору који су трајали од 22.7. до 28.7. 2010. представљени су туристички потенцијали општине Шид.


{youtube}58otjJohieQ{/youtube}


У оквиру туристичке промоције наше општине представила су се и културно уметничка друштва са сплетом народних игара из целе Србије. Учествовали су:

КУД „Бранко Радичевић“ из Ердевика

КУД „Вретено“ из Кукујеваца

КУД „Ђура Киш“ – секција из Бикић Дола

Поткатегорије

банер