Туристичка организација општине Шид

Кукујевци

Кукујевци се налазе у источном делу општине Шид, на магистралном путу, 12 километара удаљености од Шида. Село је на 3 километра удаљености од ауто-пута Београд-Загреб, географски смештено подно обронака Фрушке горе. Кроз село пролази железничка пруга, возови стају на станици села, а аутобуским линијама добро је повезано не само са центром општине, него и Сремском Митровицом, Новим Садом и Београдом.

Основна делатност становништва је пољопривреда. Становништво се бави ратарством, воћарством и сточарством, а заштитни знак је узгој дувана, поред осталих култура које се узгајају (шећерна репа, соја, кукуруз, сунцокрет, пшеница). Поред тога у селу ради велики број фирми, ту је индустрија меса „Agropapuk“, фарма коза „Beokapra“, фирма „Asoler“, пољопривредне задруге, ветеринарске апотеке и продавнице. Село поседује здравствену станицу са лекаром, стоматолошку ординацију, апотеку, ветеринарску амбуланту, пошту, продавнице, кафиће.

У центру села налази се основна школа „Бранко Радичевић“ коју похађају ученици од првог до осомог разреда. Поред школе је лепо уређен парк са клупама, дрвећем и уређеним стазама. У Кукујевцима постоје две цркве, католичка црква Пресветог Тројства изграђена за време Марије Терезије, која се тренутно реконструише и православна црква Успења Пресвете Богородице.

 

01 pravoslavna crkva u kukujevcima 1024x577

банер