Туристичка организација општине Шид

tradicija,

  • Ближи се 21. Сремски свињокољ и кобасицијада

    21. Сремски свињокољ и кобасицијада одржаће се 10. и 11. фебруара 2018. године у Шиду. Ова манифестација промовише традицију и обичаје везане за сремски свињокољ.

    21 kobasicijada2018

  • ЗА САВРШЕН ДАН НИЈЕ ПОТРЕБНО ОТИЋИ ДАЛЕКО - СРЕМСКИ ФРОНТ

    Сремски фронт је кључна локација у историји Другог светског рата, oвде су се одиграле битке које су значајно утицале на исход рата, и данас представља важно спомен обележје, посетом овом месту, имаћете прилику да дубље разумете значај овог историјског догађаја.

    Када стигнете на Сремски фронт, прво ћете приметити импресивне споменике посвећене војницима који су се борили на овом фронту. Ови споменици сведоче о храбрости и оданости оних који су се жртвовали за своје земље.

    IMG 5ac969dbcc6da5c71e6a526f1a190a8d V

  • Завршен 11. Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини

    Поводом обележавања 15. октобра – Међународног дана сеоских жена, сваке године обележава се Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини  а  ове године у  суботу 28. септембра одржан је једанаести по реду у Шиду.

    3 2

  • САЈАМ СТВАРАЛАШТВА СЕОСКИХ ЖЕНА У ВОЈВОДИНИ

    У суботу 23.09.2023. године у општини Алибунар одржана је XIVпо реду тарадиционална манифестација ‚,Сајам стваралаштва сеских жена у Војводини.‘Сајам се сваке године одржава у другом граду или општини и окупља велики број удружењажена са територије Војводине.

    IMG 622273cbde5ad7a2f19e8740eb2d8ff3 V

  • Традиција Русина

    У недељу, 19. јуна, у Бикић Долу је одржана традиционална манифестација „Рушење мајског дрвета“.

    bikic do

  • Учествујте у кампањи #MojaZapadnaSrbija и освојите вредне награде

    Туристичка организација регије Западне Србије у сарадњи са Туристичким организацијама Златибора, Ужица, Бајине Баште, Златара, Пријепоља, Сјенице, Ивањице, Ариља, Пожеге и Косјерића покренула је промотивну кампању на друштвеним мрежама под називом "Моја Западна Србија", а учеснике очекују вредне награде. 

    moja zapadna srbija

банер