Туристичка организација општине Шид

start,

  • 17. Бициклистичка трка "Улицама Саве Шумановића"

    У недељу 11. јуна одржаће се бициклистичка трка "Улицама Саве Шумановића" у организацији Бициклистичког клуба "Шид" и Бициклистичког савеза Србије, уз подршку Општине Шид и Туристичке организације Шид. Старт тке је у 11 часова испред платоа Културно образовног центра Шид. Сваке године ова манифестација привлачи све више учесника и посетилаца из Босне и Херцеговине, Хрватске, Мађарске и Србије. Трка је уврштена у календар Бициклистичког савеза Србије као Куп Србије а више пута је награђивана као једна од најбољих једнодневних трка у Србији. 

    ul SS2017

  • 4. шидски новогодишњи маратон

    4. шидски новогодишњи маратон одржаће се 14. јануара 2017. године у организацији ПСД Железничар Нови Сад - подружница Шид. Као и предходне три године старт и циљ маратона су испред спортског центра Шид, страт трке резервисан је за 9 часова, док на циљ треба стићи до 19 часова. И ове године на програму су три сатазе: 16,5 км, 25,6 км и по први пут стаза дуга 42,53 км. У оквиру маратона одржава се прво коло Војвођанске трекинг лиге, а ове године по први пут, и Трекинг лиге Србије. 

    4 novogodisnji maraton

  • Маратон "Част отаџбине"

    10. септембра 2016. године, испред манастира Привина Глава, креће Маратон "Част отаџбине", дуг 1000 км, у част стогодишњице битке на Кајмакчалану у организацији Атлетског клуба "Племенито срце". 
    Старт испред Манастира Привина Глава, циљ - врх Кајмакчалана

    manastir_privina_glava

банер