Туристичка организација општине Шид

turisticka-organizacija-sid,

  • Мото скуп на Липовачи 2016

    И ове године, МК "Шид" под покровитељством Општине Шид и Туристичке организације Шид организује, седми по реду, Мото сусрет на Липовачи. Све посетиоце очекује добра забава, занимиљив програм, акробације на мотору, концерти у вечерњим часовима и могућност обиласка културно-историјских садржаја. Због тога позивамо све љубитеље двоточкаша да посете наше излетиште Липовачу, у периоду од 20. - 22. маја. Очекујемо Вас!

    moto_susret

  • МТБ Маратон - спој бициклизма и природе

    Обавештавамо све љубитеље бициклизма да ће се традиционални МТБ шидски маратон одржати 10. јула на излетишту Липовача (НП Фрушка гора), територија општине Шид. И ове године, организатор овог такмичења које се бодује за Дунавски куп је БК "Једнота" из Шида. 

    maraton

  • Нова авантура на ранчу Чесмин до

    Остало је још свега неколико дана до нове авантуре на ранчу "Чесмин до" код Бачинаца. Манифестација "Сремски ручак чобански" ће се и ове године одржати последње суботе августа месеца (27.08.2016.) и пружити посетиоцима јединствену прилику да на једном месту уживају у гастрономији, фолклору, природним лепотама и занимљивим изложбама, дружењу и такмичењу.

    cesmin_do_1

  • Нова недеља - нове посете

    Протеклог викенда општину Шид посетио је колектив ОШ Кирило Савић из Ивањице. У оквиру своје посете, група је обишла Туристички инфо центар, Спомен обележје Сремски фронт, МНУ Илијанум и Галерију слика Сава Шумановић 

    poseta3

  • Нови туристички производ

    Туристичка организација Шид вредно је радила на новом туристичком производу који смо предходног викенда, уз помоћ сјајне екипе, успели да изведемо. 

    potraga sajt

  • Обележена 72. годишњица пробоја Сремског фронта

    На Спомен обележју Сремски фронт свечано је обележена 72. годишњица пробоја Сремског фронта, једне од највећих и најтежих одлучујућих битака Другог светског рата.

    72 sf1

  • Обележена 76. годишњица Пробоја Сремског Фронта

    На Спомен-обележју Сремски фронт 12. aприла 2021 године, свечаном церемонијом обележена је 76. годишњица пробоја Сремског фронта.

    prva slika

  • ОБЕЛЕЖЕНА 77. ГОДИШЊИЦА ПРОБОЈА СРЕМСКОГ ФРОНТА

    Данa 12.04.2022. године на спомен обележју Сремски фронт обележена је 77. годишњица од пробоја Сремског фронта - историјског догађаја који је означио крај Другог светског рата на територији наше државе.

    slika z i d

  • Обележена црквена и градска слава у Шиду

    Општина Шид је 22.маја обележила градску и црквену славу посвећену Преносу моштију Светог оца Николаја.

    litija

  • Одобрена средства за III фазу пројекта "Стаза здравља" Липовача

    У кабинету државног секретара за туризам др Мирослава Кнежевића потписан је 01.новембра 2019.године, уговор између Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Туристичке организације Шид, о додели финансијских средстава по Конкурсу за коришћење субвенција и дотација намењених за пројекте развоја туризма у 2019. години.

    74314407 2812797055431239 7789293383117176832 n

  • Одржан "5. Шидски новогодишњи маратон"

    "5. ШИДСКИ НОВОГОДИШЊИ МАРАТОН" одржан је 14. јануара 2018. године у организацији ПСД Железничар Нови Сад - подружница Шид, под покровитељством Општине Шид, Туристичке организације Шид, Галерије слика "Свава Шумановић", Месних заједница Адашевци, Беркасово и Моловин. У оквиру маратона одржано је прво коло Војвођанске трекинг лиге.

    5 maraton2018

  • Одржан "Ускршњи базар"

    Удружење жена "Шидијанке" у сарадњи са основним школама из Шида, по пети пут на Врбицу, организовале су "Ускршњи базар".

    uskrsnjibazar2017

  • Одржан припремни турнир за Светско квизинг првенство - Шид 2017

    У суботу 18. марта, у Шиду је одржан припремни турнир за Светско квизинг првенство - Шид 2017 у организацији Српске Квиз Асоцијације, уз подршку Општине Шид и Туристичке организације Шид.

    kviz 3

  • Одржан Сајам стваралаштва жена Војводине у Бачкој Паланци

    У суботу, 10.10.2015. године у Бачкој Паланци одржана је традиционална манифестација "Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини" где је 171 удружење жена представило своје радове.

    sajam_stvaralastva_zena_vojvodine1

  • Одржана "Шеста ревија парадних запрега Шид"

    Шеста ревија парадних запрега Шид одржна је 12. августа 2017 године у организацији Коњичког клуба "Граничар 2011" Шид, Општине Шид, Културно образовног центра Шид и Туристичке организације Шид. 

    sfijakreijada 2017

  • Одржана 20. по реду Бициклистичка трка Улицама „Саве Шумановића“

    У Шиду 16.јуна одржана је 20. по реду бициклистичка трка "Улицама Саве Шумановића". Одржано је 5 трка у различитим категоријама а учествовало је око 190  такмичара из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Мађарске.

    11

  • Одржана Међунродна кајакашка регата "Станиша Радмановић"

    У Вишњићеву, на реци Босут, 16. јула одржана је Међународна кајакашка регата "Станиша Радмановић" у организацији Кајакашког клуба "Филип Вишњић", уз подршку Општине Шид и Туристичке организације Шид. 

    kajakaska regata2

  • Отворен 50. Сајам туризма у Новом Саду

    У склопу међународних сајмова који се одржавају на Новосадском сајму, јуче је отворен и 50. Сајам туризма који ће трајати до суботе 7. октобра. Туристичка организација Шид наступа на заједничком излагачком простору Туристичке организације Војводине, а уз Туристичку организацију Шид наступају представници В.У. Моровић и предстваници произвођача вина "McCulloch".

    sajamNS2017

  • Потписан уговор о реализацији пројекта "Стаза здравља на Липовачи"

    Данас је потписан уговор између Туристичке организације Шид и Министарства трговине, туризма и телекомуникација на основу конкурса о финансирању инфраструктурних пројеката које је Министарство трговине, туризма и телекомуникација расписало почетком године. 

    potpis ugovora

  • Празници у Шиду

    Уколико се још нисте одлучили где да дочекате Нову 2017. годину, ево неколико предлога

    docek Nove 2017

банер