Туристичка организација општине Шид

jubilej,

  • 38. Вишњићеви дани

    Манифестација "Вишњићеви дани" ове године обележава јубилеј 250 година од рођења народног песника и гуслара Филипа Вишњића. Манифестација ће трајати од 2. до 6. новембра, ове године са изузетно богатим програмом. 

    38 visnjicevi dani

  • Бугарски војни ветерани посетили спомен обележје Сремски фронт

    У среду, 15. априла, спомен обележје Сремски фронт посетили су бугарски војни ветерани. Дугачак пут од Софије до Шида превалило је преко 120 људи како би дошли да положе венце и одају  почаст погинулима на овом фронту. Међу посетиоцима су били и преживели војници и њихови потомци. 

    poseta 23

  • Завршени "38. Вишњићеви дани"

    Манифестација "38. Вишњићеви дани" одржана је у периоду од 2. до 6. новембра, ове године у знаку великог јубилеја, 250 година од рођења народног песника и гуслара Филипа Вишњића. 

    visnjic2017

  • Обележавање 70 година од пробоја Сремског фронта

    Ове године, обележавање 70 година од пробоја Сремског фронта одржаће се 18. априла.

    polaganje venaca

    Обележавање пробоја Сремског фронта ове године је због православног Ускрса, који се прославља 12. априла ове године, померено на следећи викенд, тј. на 18. април. Због великог броја жртава, важности овог фронта за ток II св. рата и јубилеја који се ове године обележава, позивамо Вас да 18. априла будете с нама на спомен обележју "Сремски фронт" код Адашеваца, те да заједно одамо пошту страдалима.

     

  • Обележена 72. годишњица пробоја Сремског фронта

    На Спомен обележју Сремски фронт свечано је обележена 72. годишњица пробоја Сремског фронта, једне од највећих и најтежих одлучујућих битака Другог светског рата.

    72 sf1

  • Обележено 70 година од пробоја Сремског фронта

    У суботу, 18. априла, свечано је обележено 70 година од пробоја Сремског фронта.

    1 proboj

банер