Туристичка организација општине Шид

opstina-sid,

  • "Едукација актера на принципима ЕИАТ платформе и промоција руралног и екотуризма"

    Центар за истраживања и студије туризма у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација, Владе Републике Србијеу периоду од маја до децембра месеца 2019. године реализује пројекат под називом "Едукација актера на принципима ЕИАТ платформе и промоција руралног и екотуризма", у склопу којег ће се одржати едукативнe радионицe за неколико насеља ( Петроварадин, Сремски Карловци, Беочин, Бачка Паланка, Шид, Сремска Митровица, Ириг и Инђија).

    slika 24

  • Међународна меморијална регата "Станиша Радмановић"

    Кајакашки клуб “Филип Вишњић“ из Вишњићева шести пут по реду, 16.јуна организује Међународну кајакашку регату, у знак сећања на свог дугогодишњег тренера Станишу Радмановића, једног од најбољих српских и југословенских кајакаша свих времена. 

    REGATA 2

  • "Trippin Srbija" у посети општини Шид

    Протеклог викенда општину Шид посетила је екипа "Trippin Srbija", петорка која обилази Србију.

    trippinsrbia

  • "Види Србију...савршен одмор ти је надохват руке"

    Туристичка организација Шид је представила своју туристичку понуду на Тргу слободе у Новом Саду у оквиру кампање Туристичке организације Србије "Види Србију...савршен одмор ти је надохват руке".

    vidi srbijuNS

  • "Моја Лепа Србија" у Ердевику

    Ердевик је највеће село у општини Шид. Ово лепо сремско место свило се на обронцима Фрушке горе,а расло и развијало се у загрљају већих места. И као такав Ердевик је своју величину надоместио лепотом, грандиозношћу, уређености па је такав ушао у историју. Екипа емисије "Моја лепа Србија" овог лета посетила је Ердевик.  Уживајте у прелепим кадровима, упознајте културу и традицију нашег краја.

  • "МТБ Шидски маратон" 2017

    "МТБ Шидски маратон", девети по реду, одржаће се у недељу 16. јула 2017. године у организацији БК "Једнота" из Шида уз подршку Општине Шид и Туристичке организације Шид. Почетак трке заказан је за 11 часова испред ресторана "Dallas G&Z".

    mtb maraton2017

  • "Улицама Саве Шумановића" 2017

    У недељу, 11. јуна 2017. године одржана је традиционална бициклистичка трка "Улицама Саве Шумановића" у организацији Бициклистичког клуба "Шид" из Шида и Бициклистичког савеза Србије, а уз подршку Општине Шид и Туристичке организације Шид.

    uSS 2017

  • 11."Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини "

    Поводом обележавања 15. октобра – Међународног дана сеоских жена, у суботу 28. септембра  у  Шиду, одржаће се једанаести по реду „Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини”. Традиционално, манифестацију  организује Завод за равноправност полова  уз подршку Општине Шид.

    sajam 3

  • 12.МОТО СКУП

     

    Одржан 12. Интернационални мото скуп, сваке године током месеца маја, МК Шид уз подршку Општине Шид, Туристичке организације Шид и КОЦ, дочекује више стотина мотоциклиста и обожавалаца двоточкаша из Србије и земаља региона. 

    MOTO ULICA

  • 18. Сремска куленијада

    Традиционална манифестација "Сремска куленијада" одржава се сваке прве суботе јуна месеца, у прелепом столетном парку у центру Ердевика, у организацији Сремске привредне коморе, Општине Шид, МЗ Ердевик, Културно образовног центра Шид и Туристичке организације Шид. 18. по реду "Сремска куленијада" одржаће се 3. јуна 2017. године.

    kulenijada 2017

  • 20. "Сремска свињокоља и кобасицијада"

    Протеклог викенда одржала се традиционална манифестација "Сремска свињокоља и кобасицијада" у организацији удружења "Сремска свињокоља и кобасицијада Шид". Двадесету по реду манифестацију отворио је председник општине Шид Предраг Вуковић.

    svinjokolj 2017

  • 20. Сремска свињокоља и кобасицијада

    20. Сремска свињокоља и кобасицијада одржаће се 11. и 12. фебруара 2017. године. Ова манифестација промовише традицију и обичаје везане за сремски свињокољ и представља једну од посећенијих манифестација.

    Flayer Elektronski mali

  • 21. Сремска Куленијада у Ердевику

    XXI Сремска Куленијада одржаће се у Ердевику, 27. јуна. Основна идеја је промоција најкавлитетнијег производа од свињског меса - кулена.

    Током ове гастрономске манифестације одржаће се такмичење у традиционалној производњи кулена, излажу се и продају разни сухомеснати производи, мед, вино, колачи и многе друге ђаконије.

    24. и 25. јуна 2020 године, од 10 до 18 часова сви такмичари могу извршити предају кулена за оцењивање на местима: РПК Сремска Митровица, Месна Заједница Ердевика и Туристички информативни Центар у Шиду.

    FB IMG 1592905707981

  • 22. Сремска винијада

    У периоду од 12. до 14. фебруара 2017. године у Беркасову, по 22. пут одржаће се традиционална манифестација "Сремска винијада".

    vinijada 2017

  • 22. Сремска винијада

    Традиционална манифестација "Сремска винијада" окупила је бројне љубитеље и произвођаче вина из Србије и региона. 22. по реду манифестацију отворио је председник Скупштине општине Шид Велимир Ранисављевић. vinijada sajt 2017

  • 23. Сремска винијада

    Традиционална "Сремска винијада" одржаће се у периоду од 11. до 14. фебруара 2018. године у Беркасову, у организацији Месне заједнице Беркасово, уз подршку Општине Шид, Културно образовног центра Шид и Туристичке организације Шид.

    23 sremskavinijada

  • 23. Сусрети русинских основних и средњих школа

    3. јуна 2017. године у Бикић Долу и Шиду одржаће се 23. Сусрети русинских основних и средњих школа у организацији Друштва за русински језик, књижевност и културу и ОШ "Сремски фронт" Шид у сарадњи са Општином Шид и Одбором за образовање Националног савета русинске националне мањине Републике Србије. 

    23 susreti

  • 37. Вишњићеви дани

    Као и сваке године, на територији општине Шид организују се Вишњићеви дани, манифестација у част српског Хомера, Филипа Вишњића, који је стварао и живео у селу Грк, које данас носи назив Вишњићево. Манифестација ће се одржати у периоду од 28. октобра. до 01. новембра.

    visnjievo 37

  • 38. Вишњићеви дани

    Манифестација "Вишњићеви дани" ове године обележава јубилеј 250 година од рођења народног песника и гуслара Филипа Вишњића. Манифестација ће трајати од 2. до 6. новембра, ове године са изузетно богатим програмом. 

    38 visnjicevi dani

  • 4. шидски новогодишњи маратон

    4. шидски новогодишњи маратон одржаће се 14. јануара 2017. године у организацији ПСД Железничар Нови Сад - подружница Шид. Као и предходне три године старт и циљ маратона су испред спортског центра Шид, страт трке резервисан је за 9 часова, док на циљ треба стићи до 19 часова. И ове године на програму су три сатазе: 16,5 км, 25,6 км и по први пут стаза дуга 42,53 км. У оквиру маратона одржава се прво коло Војвођанске трекинг лиге, а ове године по први пут, и Трекинг лиге Србије. 

    4 novogodisnji maraton

банер