Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Још један викенд са посетиоцима

Прошлог викенда општину Шид посетиле су две групе: ђаци и професори Карловачке гимназије и удружење пензионера "Проте Матеје"-Вождовац. 

karlovacka gimnazija

 Ђаци и професори Карловачке гимназије, који су први пут посетили нашу општину, обишли су током свог боравка МНУ Илијанум, Галерију слика Саве Шумановића и спомен кућу овог познатог сликара и Спомен обележје Сремски фронт. Ђаци, који су први пут посетили овај споменик нису крили своје одушевљење. 

За разлику од млађе генерације, удружење пензионера са Вождовца је већ неколико пута посетило нашу општину, али су се одлучили да овог пута започну разгледање нашег града уз водичку службу Туристичког инфо центра Шид. 

penyioneri vozdovac

Наши посетиоци обишли су Туристички инфо центар Шид, цркву Св. Николаја, Црквену ризницу, МНУ Илијанум, Галерију слика Сава Шумановић и спомен кућу, да би у наставку свог излета обишли манастире који се налазе у фрушкогорском делу наше општине, манастир Св. Петка у Беркасову и манастир у Привиној Глави. Обилазак су завршили касним ручком на ловишту у Моровићу.

penzioneri vozdovac

Нама је било задовољство дружити се са нашим посетиоцима и радујемо се поновном сусрету!

банер