Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Ви сте овде: Насловна Туристичка организација Шид Новости Централна свечаност Националног празника Русина у Републици Србији

Централна свечаност Националног празника Русина у Републици Србији

Десета по реду централна свечаност Националног празника Русина у Републици Србији одржана е у суботу 14. јануара у Бикић Долу и Шиду у организацији Завода за културу војвођанских Русина, Националног савета русинске националне мањине, локалне самоуправе и КПД "Иван Котљаревски" из Бикић Дола.

rusini centralna

 Најзначајнија манифестација Русина и русинске националне мањине, окупила је велики број учесника, представника државних, покрајинских и локалних институција, Русине из региона као и представнике националних русинских установа, институција и удружења. 

rusini centralna 1

Током дана, на више локација уприличен је богат културно - уметнички програм. Организована је промоција монографије о Русинима у Бикић Долу, две изложбе слика,  благодарна литургија која одржана у цркви Успења Пресвете Богородице у Бикић Долу и Свечана академија која је одржана у сали Културно образовног центра Шид.

rusini centralna 2

Ви сте овде: Насловна Туристичка организација Шид Новости Централна свечаност Националног празника Русина у Републици Србији