Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Завршена 6. "Олимпијада у заборављеним дечијим играма"

На излетишту "Липовача" протеклог викенда организована је 6. "Олимпијада у заборављеним дечијим играма" у организацији Одреда извиђача "Лазар Бибић", а уз подршку Општине Шид, Црвеног крста и Туристичке организације Шид. Учешће је узело 11 екипа из Суботице, Перлеза, Мраморка, Шапца, Вареша у Босни и Херцеговини, као и три екипе из Шида. 

6 olimpijada17

 За учеснике ова манифестација је прилика за упознавање, дружење и представљање спретности у такмичарским играма. Деца су се такмичила у играма: кувано јаје, чардак од чокова, навођење пилота, навођење трагача, трчање у врећама, пасуљ штафета и многим другим.

6 olimpijada171

Такмичило се 11 екипа у три категорије. У категорији "Полетарци", узраста од првог до четвртог разреда, најбоља је била екипа "Пирати" - Одред извиђача "Чича Јанко" из Перлеза, која је била најуспешнија и у укупном пласману. У категорији "Млади извђачи", узраста од петог до осмог разреда, најуспешнији је био Одред извиђача "Цер" из Мајура, док је у категорији средњих школа највише успеха имала је екипа "Бели орлови" - Одред извиђача "Лазар Бибић" из Шида. Запажен резултат имала је екипа "Муње" коју су чинили ученици трећег разреда Основен школе "Бранко Радичевић" из Шида.

6 olimpijada172

Олимпијада је завршена у недељу 4. јуна када су и проглашени најуспешнији. Последњег дана Олимпијаде, у дворишту Основне школе "Сремски фронт" у Шиду, учесници су засадили по дрво које је карактеристично за крај одакле долазе, формирајући тако "Парк пријатељства".

6 olimpijada173

банер