Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Туристичка организација Шид присуствовала Конференцији о одрживом туризму, предузетништву и локалном економском развоју

У периоду од 10. до 11. новембра, у згади Ректората Универзитета у Новом Саду одржана је Регионална конференција о одрживом туризму, предузетништву и локалном економском развоју, у организацији Центра за истраживање и студије туризма а под покровитељством Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, у сарадњи са Градом Новим Садом, Министарством трговине, туризма и телекомуникација, Немачком агенцијом за међународну сарадњу (ГИЗ), и другим партнерима из академског, јавног и прватног сектора.

reg konfNS

 Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за за привреду и туризам, Иван Ђоковић, отворио је 9. Регионалну конференцију о одрживом туризму, предузетништву и локалном економском развоју. Присутнима се обратила и директорица Светске туристичке организације за Европу, Изабел Гарана, нагласивши да је ова година година туристичког развоја, а по бројкама она ће бити рекордна у туризму на глобалном нивоу. 

reg konfNS1

reg konfNS2

На панелима учествовали су представници из сектора туризма влада Републике Србије, Црне Горе, Румуније, Бугарске, Мађарске, Босне и Херцеговине и Републике Српске који су се слажу да развоја туризма нема без регионалног повезивања и представљања великим тржиштима као што су Кина и Русија. У фокусу мора бити развој малих предузетника који ће унапредити своју понуду и на тај начин побољшати локални економски развој. 

Туристичка организација Шид присуствовала је током оба дана одржавања конференције.

reg konfNS3

 

банер