Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

baner-turizam opstina

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Ви сте овде: Насловна Туристичка организација Шид Новости Завршена XX "Сремска куленијада"

Завршена XX "Сремска куленијада"

У суботу, 1.јуна у Ердевику, одржана је XX "Сремска куленијада", традиционална привредно-туристичка манифестација која је и ове године окупила најбоље произвођаче кулена. На самом почетку званичног дела манифестације присутнима се у име домаћина обратио председник Општине Шид Предраг Вуковић, Зоран Машић у име МЗ Ердевик као и представник Привредне коморе Војводине Славица Хајдер.

20190601 104907

Званично манифестацију је отворио Предраг Мујкић директор Привредне коморе Срема.

20190601 105104

Ове године пријавило се 122 такмичара, 130 излагача (одређени број због временских неприлика није био у могућности да присуствује), док је у програмском делу учествовао велики број учесника. Апсолутни овогодишњи победник Сремске куленијаде је породица Лемајић из Шида, чији су производи и ове године биле најквалитетнији.

4

Богат културно-уметнички програм омогућио је посетиоцима да уживају у разноврсности културе и традиције сремcког поднебља, кроз наступе фолклорних група. Програм се завршио у вечерњим сатима концертом . У организацији манифестације учествовали су Сремска привредна комора, Општина Шид, Месна заједница Ердевик, Културно образовни центар Шид и Туристичка организација Шид.

7

Иако су временски услови ове године били лошији него претходних година, манифестација је имала велики одазив. Туристичка организација Шид, традиционално имала је свој штанд на манифестацији, где су посетиоци могли да добију информације о туристичкој понуди општине Шид као и да купе сувенире који су карактеристични за наше подручје.

9

Уколико сте пропустили овогодишњу Сремску куленијаду, резервишите прву суботу јуна наредне године за посету Ердевику а нама ће бити задовољство да вас угостимо и покажемо шта заправо значи наш слоган „У загрљају кулена и вина“.

20190601 112455

 

Ви сте овде: Насловна Туристичка организација Шид Новости Завршена XX "Сремска куленијада"