Ове године отворена је XXVII ,,Сремска кобасицијада“ у организацији удружења ,,Сремска свињокоља и кобасицијада“ која организује традиционалну гастрономско привредну манифестацију. Као и годинама у назад одржана је другог викенда у фебруару у Словачком дому у Шиду.
Централни догађај манифестације јесте оцењивање суве ферментисане кобасице, а ове године узорци су пристизали из свих крајева Војводине, Београда па чак и из суседних земаља Хрватске, Словеније, Федерације БиХ И Републике Српске. Дакле, нису само сремци прави мајстори кобасице, мада се права Сремска одмах препознаје, црвенкаста, љуткаста, и мало дебела..
А трочлани жири је оцењивао чак 110 узорака, свако је могао да уђе и да гледа како они то раде. Прво место освојили су следећи учесници: Иван Михалић из Сремских Карловаца, Зоран Миљеновић из Шида и Зоран Обрадовић из Адашеваца. Титулу апсолутни шампион додељена је Јелени Миљеновић из Шида. За гурмане, љубитеље добре забаве, музике али и најбољих кобасица ово је била идеална прилика да посете град Шид и уживају у најбољим сувим ферментисаним кобасицама.