Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Ви сте овде: Насловна Туристичка организација Шид

МТБ трка лиге Србије

26. маја 2013. године на Липовачи ће бити организована трка МТБ лиге Србије у организацији Б. К. "Једнота" из Шида. Већ пету годину, овај бициклистички клуб организује МТБ трку лиге Србије на територији шидске општине. Претходних година број учесника се кретао између 100 и 120. 

Трка је на највишем државном нивоу, с тим што је отворена и за учеснике из иностранства, за све категорије. Ове године, по први пут ће бити организована и парасајклинг трка (за особе са инвалидитетом) и трка полетарац (за децу до 12 година). 

slika mtb

Обележавање пробоја Сремског фронта

На 106. километру ауто пута од Београда према Загребу, уз леву обалу реке Босут, покрај села Адашевци, подигнут је величанствено спомен обележје "Сремски фронт". То је композиција чији садржај трајно подсећа све генерације на једну од највећих и најтежих, одлучујућих битака II светског рата. Аутор спомен обележја је академски вајар Јован Солдатовић.

1

Мото скуп на Липовачи

Мото клуб Шид, већ четврту годину за редом организује Мото скуп на Липовачи. Због несвакидашњег амбијента и добре организације Мото скуп је изузетно посећен. Ове године Мото скуп ће се одржати 17., 18. и 19. маја. Посетиоце ће забављати "Зона катастрофа" из Новог Сада, "Гнев анђела" из Братунца, "Микрокозма" из Подгорице, "Зоран Мишић & Fireball из Осјека и "Bandx AC/DC tribute band" из Београда. 

moto skup 2013

Позивамо све љубитеље двоточкаша и добре музике да и нас и ове године посете!

Stand up

Првог априла, на Светски дан шале, Шиђани ће имати прилику да погледају професионалну "stand up" комедију, у извођењу Ненада Даниловића и Срђана Динчића, познатијих као Неша Бриџис и Динча. 

nesa-bridzis

Премијера представе "Соба за успаванку"

У петак, 29. марта у сали Културно образовног центра Шид биће одиграна премијера позоришне представе "Соба за успаванку" Аматерског позоришта "Бранислав Нушић" у режији Цветина Аничића.

soba za uspavanku
 

Беле покладе - Масленица

У недељу, 17. марта, у организацији Удружења српско-руског пријатељства Шид, организована је прослава Белих поклада - Масленица. 

maslenica

Прослављен шести рођендан МК Шид

Мото клуб "Шид" је у суботу, 16. марта организовао прославу рођендана и отварање мото сезоне 2013. Сала Словачког дома културе је била премала да прими све љубитеље двоточкаша. 

moto zurka 2013

Масленице - беле покладе

Удружење српско-руског пријатељства "Шид" обележиће у недељу 17.марта беле покладе, масленице, традиционални руски али и обичај народа са нашег поднебља који представља испраћање зиме и дочекивање пролећа. 

maslenice

 

Маске и крофне

МЗ Илинци и удружење жена "Златни вез" организовали су у недељу, 10.03.2013.  поклада (Курјача) на традиционалан начин. Чудна свадбена поворка кретала се кроз село и увесељавала мештане овог малог села надомак Шида, госте али и екипу ТВ Војводине која је дошла да камером забележи овај стари народни обичај. 

kurjace

Сремице из Моровића освојиле прво место у Руми

sremice iz morovica

Удружење жена "Сремице" из Моровића освојиле су прво место за слани колач на манифестацији "И када слава прође, остају колачи", која се по девети пут одржала у Руми. 

Сајам туризма у Будимпешти 2013.

budimpesta-2013

Туристичка организација Шид представила је потенцијале наше општине на Међународном сајму туризма у Будимпешти у оквиру штанда Туристичке организације Војводине.

Међународни сајам туризма у Београду 2013.

sajam 2013

На 35. Међународном сајму туризма у Београду Туристичка организација Шид је на свом штанду у хали 4 Београдског сајма, представила туристичке потенцијале шидске општине.

Поткатегорије

Ви сте овде: Насловна Туристичка организација Шид