Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

12.МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА, БИЈЕЉИНА 2023

У организацији Туристичке организације Бијељина, а под покровитељством Града Бијељина, у хотелу Дрина одржан традиционални сајам туризма и гастрокултуре „Бијељина - турист 2023“. 

20230427 122028
Сајам са широким спектром садржаја и излагача,на којем је Туристичка организација Шид промовисала туристичке потенцијале општине Шид и разменила искуства са осталим учесницима.

Велико интересовање посетилаца било је усмерено на једну од највећих манифестација која се одржава на територији општине Шид -Сремску куленијаду, ово је била идеална прилика да све присутне позовемо да посете нашу привредно-туристичку манифестацију, која се традиционално одржава првог викенда у јуну месецу.

Регионални пројекат "Траговима Маршала"

На спомен обележју „Сремски Фронт“ поред Адашеваца 01.10.2020. године, уприличен је скуп учесника регионалног пројекта „Пут балканских споменика“ којима су обухваћени споменици у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини. Туристичка организација Шид била је домаћин сусрета приликом којег је потписан Меморандум са туристичким агенцијама.

foto sremski front spomen obelezje 01.10

Обавештење за власнике некатегорисаних угоститељских објеката који се баве пружањем услуга смештаја на територији општине Шид о обавези пријаве у систем еТуриста 18.05.2020.

систем еТуриста

еТуриста је нов централни информациони систем у области угоститељства и туризма Србије. То је бесплатан и јединствен онлајн систем који обједињује све податке о угоститељима и угоститељским објектима за смештај и преко кога се врши пријава и одјава свих домаћих и страних туриста. Осим за угоститеље којима ће овај систем олакшати пословање, бенефите од овог система имаће и државне институције и туристичке организације, које ће у реалном времену моћи да прате укупан број туриста у земљи као и њихове карактеристике (пол, старост, држава из које долазе, дужина боравка, локација на којој су одсели и слично). Такође, они ће свакодневно имати увид у базу података о смештајним објектима и пружаоцима услуга смештаја, наплаћеној боравишној такси и порезу.

Завршен 42. Mеђународни сајам туризма у Београду

42.Међународни сајам туризма у Београду завршио је у фантастичној атмосфери, у маниру најуспешнијег и највећег туристичког догађаја у региону. Под слоганом „Пут под ноге“ у халама Београдског сајма, туристичку понуду и смештајне капацитете, културу и обичаје, вина и специјалтете, представило је више од 700 излагача и суизлагача из 40 земаља.

naslovna bez save

XXIII Сремски свињокољ и кобасицијада

У Шиду је 08. и 09. Фебруара одржан XXIII Сремски свиљокоњ и кобасицијада. Манифестацију је отворио помоћник покрајинског секретара за туризам и регионалну-привредну сарадњу Сергеј Тамаш.

прва тамаш

Првог дана манифестације одржано је такмичење у дисциплинама, брза обрада меса, а победу је однео „Бизнис клуб“ Слатина из Хрватске у рекордном времену. У категорији прављење кобасица победила је екипа Манић Тиса из Новог Бечеја, а победа у дисциплини брзог једења кобасице припала је Горану Недићу. Најхрабрији однео је победу у новој дисциплини-једење чили папричица, Драган Ђурић из Шапца.

Међународни сајам туризма у Љубљани

У периоду од 29.01 до 01.02.2020 године одржан је 31.Међународни сајам туризма у Љубљани.

Холограм на Спомен Обележју "Сремски Фронт"

У оквиру пројекта VicTour „Виртуелни и Културни туризам“ који је подржан од стране партнера Туристичка организација Војводине, Фонд „Европски послови“ АП Војводине, Економски факултет Суботица, Вуковарско-сријемска Жупанија и Туристичке заједнице Вуковарско-сријемске Жупаније,  на Спомен Обележју Сремски Фронт постављен је холограм.

војник фронт1

Конференција у склопу пројекта "Едукација актера на принципима ЕИАТ платформе и промоција руралног и екотуризма"

У склопу пројекта "Едукација актера на принципима ЕИАТ платформе и промоцијe руралног и екотуризма" одржана је  завршна конференција 13.11.2019. године у хотелу Конгресног центра Андревље-ЦЕПТОР на којој је учествовала и Туристичка организација Шид.

zavrsna konf 2

Одобрена средства за III фазу пројекта "Стаза здравља" Липовача

У кабинету државног секретара за туризам др Мирослава Кнежевића потписан је 01.новембра 2019.године, уговор између Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Туристичке организације Шид, о додели финансијских средстава по Конкурсу за коришћење субвенција и дотација намењених за пројекте развоја туризма у 2019. години.

74314407 2812797055431239 7789293383117176832 n

Завршена радионица "Едукација актера на принципима ЕИАТ платформе и промоције руралног и екотуризма"

 У сали Скупштине општине Шид 23.10.2019 године одржана je едукативна радионица у склопу пројекта „Едукација актера на принципима ЕИАТ платформе и промоције руралног и екотуризма“. Радионица је одржана под покровитељством Центра за истраживање и студије туризма у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација, Владе Републике Србије  и  сарадњи са Туристичком организацијом Шид.

2222

банер