Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Завршена 18. "Сремска куленијада"

У суботу 3. јуна 2017. године одржана је 18. "Сремска куленијада" у Ердевику, у организацији Сремске привредне коморе, Општине Шид, МЗ Ердевик, Туристичке организације Шид и Културно образовног центра Шид. Ове године такмичари су пријавили је рекордан број узорака кулена (132), излагача је било око 150, док је у програмском делу наступило око 700 учесника. 18. Сремска куленијада и ове године привукла је много посетилаца из Србије и региона, преко 10.000. 

1 kulenijada17

Отворен музичко едукативни фестивал "Еуфонија 4"

22. маја 2017. године свечано је отворен музичко-едукативни фестивал "Еуфонија 4". Фестивал је организован заједничком сарадњом ОМШ "Фили Вишњић", УГ "Шидарт", УГ "Еуфонија" из Новог Сада, Културно образовног центра Шид, а под покровитељством Општине Шид. 

eufonija ot1

Обележена градска и црквена слава у Шиду

22. маја обележена је градска и црквена слава у Шиду. Поводом Дана града МЗ Шид доделила је Светоникољско признање, највеће градско признање које се додељује за укупан допринос развоју града. Овогодишњи добитник је Основна музичка школа "Филип Вишњић". У цркви Светог оца Николаја служена је Света литургија, а потом је улицама Шида прошла литија. 

hramovna slava

Завршен 8. Интернационални мото скуп

Протеклог викенда, на излетишту Липовача, одржан је 8. Интернационални мото скуп у организацији Мото клуба "Шид", а под покровитељством Општине Шид и Туристичке организације Шид.

20

Потписан уговор о реализацији пројекта "Стаза здравља на Липовачи"

Данас је потписан уговор између Туристичке организације Шид и Министарства трговине, туризма и телекомуникација на основу конкурса о финансирању инфраструктурних пројеката које је Министарство трговине, туризма и телекомуникација расписало почетком године. 

potpis ugovora

Сајам туризма и гастрокултуре "Бијељина-турист 2017"

12. и 13. маја 2017. године одржан је осми Међународни сајам туризма и гастрокултуре "Бијељина-турист 2017" у Бијељини у организацији Туристичке организације Бијељина. 

sajam bijeljina 2017

Пролећне посете општини Шид

Долазак пролећа привукао је велики број посетилаца у нашу општину.

posete 20174

Обележена 72. годишњица пробоја Сремског фронта

На Спомен обележју Сремски фронт свечано је обележена 72. годишњица пробоја Сремског фронта, једне од највећих и најтежих одлучујућих битака Другог светског рата.

72 sf1

Одржан "Ускршњи базар"

Удружење жена "Шидијанке" у сарадњи са основним школама из Шида, по пети пут на Врбицу, организовале су "Ускршњи базар".

uskrsnjibazar2017

Одржан припремни турнир за Светско квизинг првенство - Шид 2017

У суботу 18. марта, у Шиду је одржан припремни турнир за Светско квизинг првенство - Шид 2017 у организацији Српске Квиз Асоцијације, уз подршку Општине Шид и Туристичке организације Шид.

kviz 3

банер