Туристичка организација општине Шид

Ви сте овде: Насловна Манифестације Чобански дани – Бачинци

СРЕМСКИ РУЧАК ЧОБАНСКИ
Бачинци, ранч "Чесмин до"

Време одржавања: последња субота августа

 Ова, релативно нова манифестација, која је већ у првих неколико година привукла велики број посетилаца и огромну медијску пажњу, представља етно изложбу на отвореном посвећену овчарству и животу на селу. Манифестација се одржава на веома интересантном терену, на приватном ранчу „Чесмин до“ у селу Бачинци. Програм се састоји из два дела: спортског дела – чобанска надметања, такмичење у кувању овчијег паприкаша, затим смотре оваца, коза, магараца  и овчарских паса и забавног дела – наступи културно-уметничких друштава, изложбе сувенира, разних домаћих специјалитета из сремачке кухиње и ручних радова удружења жена.

 

Sremski rucak cobanski na rancu Cesmin do

 

Програм се састоји из спортског дела – чобанска надметања, такмичење у кувању овчијег паприкаша, затим смотре оваца, коза, магараца и овчарских паса, и забавног дела програма – наступи културно-уметничких друштава, изложба сувенира, разних домаћих специјалитета из сремачке кухиње и  ручних радова удружења жена.

 

Организатор:
МЗ Бачинци, Општина Шид и Туристичка организација Шид

Контакт телефони:
Туристичка организација Шид +381 22 710 610
МЗ Бачинци, Слободан Лазаров +381 60 743 03 80

 

Сремски ручак чобански

Датум објављивања
Погодака: 3073

У организацији Туристичке организације Шид и Месне заједнице Бачинци, 29.8.2015. на ранчу ЧЕСМИН ДО код Бачинаца, одржана је шеста по реду манифестација СРЕМСКИ РУЧАК ЧОБАНСКИ

Док су се учесници такмичили у прирпреми најбољег паприкаша, посетиоци и гости били су у прилици да посете изложбе оваца, коза, голубова, кунића и украсне живине, као и да уживају у богатом културно уметничком програму. Осим такмичења у кувању овчијег паприкаша, на програму је било и надметање у чобанском вишебоју као и такмичење у пецању за најмлађе.

Опширније: Сремски ручак чобански

Почетак Манифестације Чобански дани – Бачинци