Туристичка организација општине Шид

bikic-do,

  • 23. Сусрети русинских основних и средњих школа

    3. јуна 2017. године у Бикић Долу и Шиду одржаће се 23. Сусрети русинских основних и средњих школа у организацији Друштва за русински језик, књижевност и културу и ОШ "Сремски фронт" Шид у сарадњи са Општином Шид и Одбором за образовање Националног савета русинске националне мањине Републике Србије. 

    23 susreti

  • Обележена манифестација "Рушење мајског дрвета" у Бикић Долу

    У недељу 27.маја у Бикић Долу је обележена традиционална манифестација Русина "Рушење мајског дрвета". Културно уметничко друштво "Иван Котљаревски" организовало је традиционалну манифестацију под називом "Пришли нам Русаљда".

    rusenje majskog drveta3

  • Одржан Сајам стваралаштва жена Војводине у Бачкој Паланци

    У суботу, 10.10.2015. године у Бачкој Паланци одржана је традиционална манифестација "Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини" где је 171 удружење жена представило своје радове.

    sajam_stvaralastva_zena_vojvodine1

  • Традиција Русина

    У недељу, 19. јуна, у Бикић Долу је одржана традиционална манифестација „Рушење мајског дрвета“.

    bikic do

  • Централна свечаност Националног празника Русина у Републици Србији

    Десета по реду централна свечаност Националног празника Русина у Републици Србији одржана е у суботу 14. јануара у Бикић Долу и Шиду у организацији Завода за културу војвођанских Русина, Националног савета русинске националне мањине, локалне самоуправе и КПД "Иван Котљаревски" из Бикић Дола.

    rusini centralna

  • Централна свечаност обележавања националног празника Русина у Републици Србији

    Централна свечаност десетог по реду обележавања националног празника Русина у Републици Србији одржаће се у суботу 14. јануара 2017. године у Бикић долу, у организацији Завода за културу војвођанских Русина, Националног савета русинске националне мањине, локалне самоуправе и КПД "Иван Котљаревски" из Бикић дола.

    nacionalni dan rusina

банер