Туристичка организација општине Шид

sid,

  • "Винарске ноћи" у оквиру манифестације "Шидско културно лето"

    Манифестација "Винарске ноћи" у оквиру манифестације "Шидско културно лето" одржаће се сутра 10. августа са почетком у 19 часова на бини Култуног образовног центра Шид.

    1

  • 16. Сремска куленијада у Ердевику

    16. Сремска куленијада у Ердевику одржаће се ове године у суботу, 06. јуна. Велики број излагача и богат културно-уметнички програм забавиће све посетиоце током целог дана. У вечерњим часовима предвиђен је концерт групе "Апсолутно романтично".

    flajer_kulenijada

  • 6. децембар Дан ослобођења Шида и Дан општине Шид

    Поводом 6. децембра, Дана ослобођенја Шида и Дана општине Шид, у сали Културно образовног центра Шид одржана је свечана седница Скупштине Општине Шид на којој су додељене Децембарске награде најзаслужнијим појединцима и колективима који су афирмисали шидску општину.

    dan osl

  • 6. Мото сусрет на Липовачи

    Обавештавамо све љубитеље двоточкаша да ће се 6. Мото сусрет МК "Шид" одржати у периоду од 15. до 17. маја 2015. године на излетишту Липовача.

    moto2015 flajer

  • 72. годишњица пробоја Сремског фронта

    12. априла 2017. године обележиће се 72. годишњица пробоја Сремског фронта. Церемонија полагања венаца и одавање државних и војних почасти одржаће се на Спомен обележју Сремски фронт са почетком у 11 часова. У цркви Свети Стефан Штиљановић, на спомен обележју, одржаће се парастос са почетком у 10 часова.

    sf 2017

  • Емисија "Моја Лепа Србија" у Општини Шид

    Емисија "Моја лепа Србија" представља историјске, традиционалне, друштвене, културолошке и природне вредности Општине Шид. 

  • Еуфонија 4 - "Свевременска музика"

    У петак, 6. октобра 2017. године одржаће се последњи концерт концерт у оквиру музичко-едукативног фестивала "Еуфонија 4". Концерт "Свевременска музика" у извођењу квартета Билитис, одржаће се у просторијама Музеја наивне уметности "Илијанум" са почетком у 19 часова. 

    kvartet bilitis

  • Еуфонија 4 - Божанско надахнуће историје српске науке - Пупин, Тесла, Миланковић

    Предавање "Божанско надахнуће историје српске науке - Пупин, Тесла, Миланковић" одржаће се у среду 20. септембра, у сали Народне библиотеке "Симеон Пишчевић" у Шиду, са почетком у 19 часова. Предавање се одржава у оквиру музичко-едукативног фестивала "Еуфонија 4".

    pupin

  • Још један викенд са посетиоцима

    Прошлог викенда општину Шид посетиле су две групе: ђаци и професори Карловачке гимназије и удружење пензионера "Проте Матеје"-Вождовац. 

    karlovacka gimnazija

  • Календар манифестација јануар - март 2018

    Календар манифестација које ће се одвијати у  периоду јануар - март 2018. године за територију општине Шид.

    manifestacije januar mart2018

    Видимо се!

     

  • КОНЦЕРТ ДРАГАНЕ МИРКОВИЋ 19. АВГУСТА У ШИДУ

    Једна од највећих звезда домаће фолк сцене, Драгана Мирковић, одржаће концерт у Шиду, на Преображење у оквиру манифестације "Шидско културно лето" 2022. године.

    dragana

  • Концерт русинских песама и игара

    У недељу, 20. августа 2017. године, Фолклорни ансамабл "Барвинок" из места Камиенка (Република Словачка) одржаће целовечерњи концерт русинских песама и игара. 

    koncert rusinskih pesama

  • Обележена 72. годишњица пробоја Сремског фронта

    На Спомен обележју Сремски фронт свечано је обележена 72. годишњица пробоја Сремског фронта, једне од највећих и најтежих одлучујућих битака Другог светског рата.

    72 sf1

  • Обележена 73. годишњица пробоја "Сремског фронта"

    Данас је на Спомен обележју Сремски фронт са почетком у 11 часова обележена 73. годишњица пробоја Сремског фронта.

    30623956 2165123333499545 558474339800842240 n

  • Обележена 74. годишњица пробоја Сремског фронта

    На Спомен обележју "Сремски фронт" данас је свечано обележена 74. годишњица пробоја Сремског фронта, који је означио и крај Другог светског рата на територији Србије.

    polaganje venaca

  • Посета ученика и наставника Руске школе из Београда

    18. априла наставници и ученици Руске школе из Београда, предвођени директором школе, господином Александром Алексејевичем Христокјаном након присуствовању церемонији на спомен обележју Сремски фронт и полагања венца, посетили су Музеј наивне уметности "Илијанум" и Галерију слика Сава Шумановић у Шиду.

      

    1 ruska skola

     
  • Празници у Шиду

    Уколико се још нисте одлучили где да дочекате Нову 2017. годину, ево неколико предлога

    docek Nove 2017

  • Пројекат "Стварање услова за подизање конкурентности туристичке дестинације кроз едукацију и обуку кадрова"

    Туристичка организација Шид учествује у пројекту "Стварање услова за подизање конкурентности туристичке дестинације кроз едукацију и обуку кадрова" која подразумева низ едукација везаних за развој туризма у Војводини. Пројекат се одржава у периоду од маја до децембра 2017. године. 

    projekat 1

  • Треће дечије културно лето

    "Треће дечије културно лето", манифестација намењена најмлађима, биће одржана у периоду од 17. до 21. јула 2017. године. Деца ће моћи уживати у различитим едукативно-забавним активностима, које ће водити просветни радници. Радионице за децу ће се одржавати сваког дана од 19 до 21 час, на платоу испред Културо образовног центра у Шиду. 

     

    trece decije leto

  • УЛИЦА ДЕЧИЈИХ ИГРАРИЈА 20. АВГУСТ У ШИДУ

    У оквиру “Шидског културног лета”, субота, 20. август од 19 часова, вече посвећено најмлађима. Бранко Коцкица, Пеђолино и екипа Хаос аниматора из Новог Сада дружиће се са децом у целовечерњем програму уз лимунаду, сладолед и кокице.
    Једна од највећих екипа у Србији, која се бави анимацијом, "Хаос аниматори", забављаће 20. августа у Шиду децу и све остале који нису заборавили да се играју. Ова група пријатеља из Новог Сада црта осмехе на лицу подизањем адреналина. 
    ХАОС АНИМАТОРИ

банер