Туристичка организација општине Шид

turisticka-organizacija-sid,

  • Бициклистичка трка "Улицама Саве Шумановића"

    Бициклистичка  трка "Улицама Саве Шумановића" одржаће се по двадесети пут у недељу 16.јуна са почетком  у 11 часова у центру града (Плато, cafe Cinema), улица Карађорђева.

    35776184 2164124033615057 5047153701756600320 n

  • Бициклистичка трка "Улицама Саве Шумановића"

    У недељу 28.06.2020 године, Шид је био центар јуогисточне Европе, са преко 200 такмичара на традиционалној спортској манифестацији Бициклистичка трка „Улицама Саве Шумановића“.

    bicikli prva

  • Бициклистичка трка хуманитарног карактера

    Бициклистички клуб "Једнота" из Шида организује 09.08.2015. године "Шидску бициклијаду" и МТБ Шидски маратон. У такмичарском делу учествоваће све категорије од полетараца до рекреативаца, мушког и женског пола. Сви заинтересовани рекреативци за информације могу да се обрате Слободану Радовановићу на mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

    slika mtb

  • Ближи се 21. Сремски свињокољ и кобасицијада

    21. Сремски свињокољ и кобасицијада одржаће се 10. и 11. фебруара 2018. године у Шиду. Ова манифестација промовише традицију и обичаје везане за сремски свињокољ.

    21 kobasicijada2018

  • ВИНАРСКА НОЋ ШИД 18. АВГУСТ 2022. ГОДИНЕ

    У оквиру својих редовних активности на промоцији и унапређењу квалитета и садржаја туристичке, културне и привредне понуде, Општина Шид је организатор и домаћин бројних културних и гастрономских манифестација. "Шидско културно лето" је традицонална манифестација која се у континуитету одржава од 2005. године на Тргу културе у центру Шида, а већ тринаесту годину за редом „Винарска ноћ“ представља најпосећенији део манифестације која се одржава 18.августа.

    Pozivnica

  • Винарске ноћи

    " Винарске ноћи" у оквиру манифестације "Шидско културно лето" одржаће се 18. августа  на Тргу културе Шид. 

    vinske noci 1

  • ВИНАРСКЕ НОЋИ

    Негујући традицију Шидског Културног лета, 18. августа 2021. године одржана је Внараска Ноћ у Шиду.За све љубитеље хедонизма ово је било вече за уживање.

    DSC 0280

  • Градска и црквена слава у Шиду

    22. маја обележиће се градска и црквена слава у Шиду. Поводом Дана града МЗ Шид додељује Светоникољско признање.

    У 9 часова одржаће се Света литургија у цркви Светог оца Николаја а потом ће у 10:30 улицама Цара Душана, Николе Тесле, Петра Кочића и Карађорђевом проћи литија. 

    litije

  • Градска и црквена слава у Шиду

    У току су припреме за прославу градске и црквене славе Шида која се обележава 22. маја на светог Николу летњег. Овим поводом уручиће се Светоникољско признање, највеће градско признање које се додељује за укупан допринос развоју града.

    crkva sv nikole Sid

  • Дани Војводине у Бања Луци

    Манифестација "Дани Војводине" одржана је 2. и 3. новембра у Бања Луци, у организацији Туристичке организације Војводине уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Владе Републике Србије и Покрајинске владе АП Војводине. Туристичка организација Шид, заједно са шеснаест градских и општинских организација из целе Војводине, учествовала је у овој манифестацији и грађанима Бања Луке представила своју туристичку понуду. 

    dani vojvodine banjaluka

  • Дани Војводине у Београду 2016

    На Тргу Републике у Београду, 20.05.2016. године одржала се манифестација "Дани Војводине у Београду", на којој је, поред бројних туристичких организација из Војводине, туристичке потенцијале представила и Туристичка организација Шид.

    dani vojvodine u bg

  • Дани Војводине у Бијељини

    9. децембра у Културном центру у Бијељини одржана је још једна у низу манифестација "Дани Војвводине" у организацији Туристичке организације Војводине уз подршку Покрајинскг секретаријата за привреду и туризам.

    dani vojvodine

  • Дани Војводине у Темишвару

    У четвртак, 14.07.2016. године у Темишвару је одржана манифестација "Дани Војводине у Темишвару" на којој су туристичке организације са територије Војводине представиле румунском тржишту своје туристичке производе, стављајући акценат на манифестације које се одржавају током летњег и јесењег периода. 

    1

  • Десети интернационални мото скуп МК Шид 2019

     И ове године будите део десетог по реду интернационалног шидског мото сусрета. Мото скуп је већим делом спортска манифестација која сваке године окупља све већи број учесника и посетилаца, а ове године одржава се 17.18 и 19. маја. Ово је јединствена прилика за љубитеље двоточкаша-мотоцикала, као и за посетиоце, да се виде многобројни модели и врсте мотоциклова различитих класа и разноврсна мото опрема.

     
    moto skup

  • Дечије радости на тргу

    Већ четврту годину за редом, Савет за бригу о деци уз подршку Општине Шид, Културно-образовног центра Шид и Туристичке организације Шид али и бројних спонзора, организује "Дечије шидско културно лето". И ове године, малишани ће имати прилику да уживају, уче и развијају своју личност уз креативне радионице и такмичења. Дечије културно лето је у току.. Будите део ове креативне манифестације!

    decije kulturno leto

  • Дечје културно лето

    У Шиду ће и ове године бити одржана летња манифестација посвећена најмлађима, „Дечје културно лето“. На Тргу културе пету годину за редом организује се богат едукативно-забавни програм. Ове године ће свакодневно, од 31.07. до 9.08.2019.године, бити одржане разноврсне играонице које ће у времену од 19:30 до 21 час, водити просветни радници.

    dečije kulturno leto

  • Дочек 2018.

    Да ли сте одлучили како ћете провести новогодишње вече?

    Ако нисте, Туристичка организација Шид предлаже следеће:

    docek 2018

  • Европски Куп Шид 2017 за особе са инвалидитетом

    Европски Куп - Шид 2017 за особе са инвалидитетом одржаће се 8. и 9. априла 2017. године у Шиду, у организацији Бициклистичког клуба "Једнота" Шид и Бициклистичког Савеза особа са инвалидитетом.

    parakup 1

  • Едукативна радионица "Израда и управљање пројектима Европске Уније"

    Туристичка организација Шид Вас позива на едукативну радионицу "Израда и управљање пројектима Европске Уније". Едукативна радионица је део пројекта који је покренула Туристичка организација Војводине, а као извршилац ангажована је компанија Футуризам доо из Новог Сада. 

    Едукација ће се одржати 30.11.2017. године у сали Народне библиотеке "Симеон Пишчевић" у Шиду, Петра Кочића 1, са почетком у 10 часова.

    zastava srbija evropska unija eu 660x330

  • Еуфонија 4 - "Свевременска музика"

    У петак, 6. октобра 2017. године одржаће се последњи концерт концерт у оквиру музичко-едукативног фестивала "Еуфонија 4". Концерт "Свевременска музика" у извођењу квартета Билитис, одржаће се у просторијама Музеја наивне уметности "Илијанум" са почетком у 19 часова. 

    kvartet bilitis

банер