Туристичка организација општине Шид

turisticki-proizvod,

  • "Едукација актера на принципима ЕИАТ платформе и промоција руралног и екотуризма"

    Центар за истраживања и студије туризма у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација, Владе Републике Србијеу периоду од маја до децембра месеца 2019. године реализује пројекат под називом "Едукација актера на принципима ЕИАТ платформе и промоција руралног и екотуризма", у склопу којег ће се одржати едукативнe радионицe за неколико насеља ( Петроварадин, Сремски Карловци, Беочин, Бачка Паланка, Шид, Сремска Митровица, Ириг и Инђија).

    slika 24

  • Завршени "Дани Војводине у Београду"

    Туристичка организација Шид учествовала је 15. и 16. октобра на манифестацији " Дани Војводине" у Београду како би посетицима представилa туристичку понуду Општине Шид. Београђани и многобројни туристи имали су прилику  два дана да доживе дух војвођанске равнице, упознају се са природним и културно-историјским потенцијалима  Општине Шид.

    222

  • "Види Србију...савршен одмор ти је надохват руке"

    Туристичка организација Шид је представила своју туристичку понуду на Тргу слободе у Новом Саду у оквиру кампање Туристичке организације Србије "Види Србију...савршен одмор ти је надохват руке".

    vidi srbijuNS

  • 19. Сремска куленијада

    Традиционално и ове године, прве суботе у јуну одржава се манифестација "Сремска куленијада" у прелепом столетном парку у Ердевику, у организацији Сремске привредне коморе, Општине Шид, Месне заједнице Ердевик, Културно образовног центра Шид и Туристичке организације Шид. 19. по реду "Сремска куленијада" одржаће се 02.јуна 2018. године са почетком у 9 часова, под мотом "У загрљају кулена и вина"

    kulenijada

  • 21. Сремска Куленијада у Ердевику

    XXI Сремска Куленијада одржаће се у Ердевику, 27. јуна. Основна идеја је промоција најкавлитетнијег производа од свињског меса - кулена.

    Током ове гастрономске манифестације одржаће се такмичење у традиционалној производњи кулена, излажу се и продају разни сухомеснати производи, мед, вино, колачи и многе друге ђаконије.

    24. и 25. јуна 2020 године, од 10 до 18 часова сви такмичари могу извршити предају кулена за оцењивање на местима: РПК Сремска Митровица, Месна Заједница Ердевика и Туристички информативни Центар у Шиду.

    FB IMG 1592905707981

  • Завршен 41.Међународни сајам туризма у Београду

    У недељу 24.фебруара завршен је 41.Међународни сајам туризма у Београду под слоганом "Лето је ближе него што мислите". На овогодишњем сајму туризма који је трајао четири дана, учествовало је преко 650 директних излагача и суизлагача из 38 земаља.

    41sajamturizma

  • Завршен 42. Mеђународни сајам туризма у Београду

    42.Међународни сајам туризма у Београду завршио је у фантастичној атмосфери, у маниру најуспешнијег и највећег туристичког догађаја у региону. Под слоганом „Пут под ноге“ у халама Београдског сајма, туристичку понуду и смештајне капацитете, културу и обичаје, вина и специјалтете, представило је више од 700 излагача и суизлагача из 40 земаља.

    naslovna bez save

  • Завршен 51. сајам туризма у Новом Саду

    На Новосадском сајму завршен је 51. Међународни сајами "ЛОРИСТ" сајам лова и рибилова,туризма, екологије и спорта, на којем је Туристичка организација Шид са Војном установом "Моровић" представила своју туристичку понуду.

    43419325 431641817240374 8368211689937567744 n

  • Завршена радионица "Едукација актера на принципима ЕИАТ платформе и промоције руралног и екотуризма"

     У сали Скупштине општине Шид 23.10.2019 године одржана je едукативна радионица у склопу пројекта „Едукација актера на принципима ЕИАТ платформе и промоције руралног и екотуризма“. Радионица је одржана под покровитељством Центра за истраживање и студије туризма у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација, Владе Републике Србије  и  сарадњи са Туристичком организацијом Шид.

    2222

  • Завршна радионица "Стварање услова за подизање конкурентности туристичке дестинације кроз едукацију и обуку кадрова"

    У периоду од маја до јула месеца одржавале су се радионице у оквиру пројекта "Стварање услова за подизање конкурентности туристичке дестинације кроз едукацију и обуку кадрова" за подручје Срема. У уторак, 12. септембра, одржана је завршна радионица у Винској кући Винарије Ердевик у Ердевику.

    zavrsna radionica2

  • Нови туристички производ

    Туристичка организација Шид вредно је радила на новом туристичком производу који смо предходног викенда, уз помоћ сјајне екипе, успели да изведемо. 

    potraga sajt

  • Пројекат "Стварање услова за подизање конкурентности туристичке дестинације кроз едукацију и обуку кадрова"

    Туристичка организација Шид учествује у пројекту "Стварање услова за подизање конкурентности туристичке дестинације кроз едукацију и обуку кадрова" која подразумева низ едукација везаних за развој туризма у Војводини. Пројекат се одржава у периоду од маја до децембра 2017. године. 

    projekat 1

  • Промотивна кампања "Види Србију" у Новом Саду

    У петак, 30. јуна у Новом Саду, одржаће се трећа по реду овогодишња промотивна кампања "Види Србију, савршен одмор ти је на дохват руке", намењена домаћим гостима, а у циљу представљања туристичке понуде Србије у летњем периоду.

    vidi srbiju2017

  • Регионални пројекат "Траговима Маршала"

    На спомен обележју „Сремски Фронт“ поред Адашеваца 01.10.2020. године, уприличен је скуп учесника регионалног пројекта „Пут балканских споменика“ којима су обухваћени споменици у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини. Туристичка организација Шид била је домаћин сусрета приликом којег је потписан Меморандум са туристичким агенцијама.

    foto sremski front spomen obelezje 01.10

  • Сајам туризма у Београду

    Туристичка организација Шид традиционално учествује на Сајму туризма у Београду, који ће ове године бити одржан од 20.фебруара, за када је заказано свечано отварање Сајма, до 23.фебруара у хали 4, Београдског сајма.

    FB IMG 1582024753564

  • Сремска куленијада представљена у Новом Саду

    У периоду од 22. - 23. маја 2015. године, Туристичка организација Шид је учествовала на Етно арт Балкан фесту у Новом Саду, где је поред представљања туристичких производа општине Шид. промовисана и једна од најпосећенијих манифестација наше општине, Сремска куленијада у Ердевику. 

    kulenijada1

  • Туристичка организација Шид на 39. Међународнм сајму туризма у Београду

    Под слоганом "Уживајте на време" у периоду од 23. до 26. фебруара у Београду одржан је 39. Међународни сајам туризма, највећа манифестација у земљи и југоисточној Европи. У шест хала београдског сајма представило се око 1.200 излагача из 56 земаља, а посетило га је око 75.000 људи. 

    Трећу годину за редом, Туристичка организација Шид наступила је заједно са Туристичким организацијама Срема. 

    sajam 2017

  • Туристичка организација Шид на предстојећем 39. Међународном сајму туризма у Београду

    На предстојећем Међународном сајму туризма у Београду Туристичка организација Шид, као и предходних година, представиће своју туристичку понуду заједно са Туристичким организацијама из Срема на штанду "Диван је кићени Срем" у хали 4 београдског сајма. 

    najava sajmabg 1

  • Учествујте у кампањи #MojaZapadnaSrbija и освојите вредне награде

    Туристичка организација регије Западне Србије у сарадњи са Туристичким организацијама Златибора, Ужица, Бајине Баште, Златара, Пријепоља, Сјенице, Ивањице, Ариља, Пожеге и Косјерића покренула је промотивну кампању на друштвеним мрежама под називом "Моја Западна Србија", а учеснике очекују вредне награде. 

    moja zapadna srbija

  • Фестивал Српске трпезе- Калемегдан 22. септембар

    Туристичка организација Шид са суизлагачима 22.септембра 2018. учестоваће на "Фестивалу српске трпезе" која ће бити организована на Калемегдану.
    По први пут се на једном месту окупљају победници разних фестивала Србије, који добијају прилику да још једном прикажу своје производе и презентују своју манифестацију и то у срцу Београда под пуном медијском пажњом.
     
    FST Poster B2
     

банер